האם את סובלת מפטרייה? טיפים לגילוי פטריית הקנדידה

בעונת הקיץ, בה אנו שוהים רבות בבריכה ובים , במזגן או בכל מקום אחר עם  אחוזי לחות גבוהים, אנו חושפים את גופנו לפטריות, שהן כידוע חובבות לחות. אצל נשים תתפשט הפטרייה בקלות בואגינה, בציפורני הרגליים, על עור הפנים והגוף ובמערכת העיכול .



האם את סובלת מפטרייה? טיפים לגילוי פטריית הקנדידה

 

בעונת הקיץ, בה אנו שוהים רבות בבריכה ובים , במזגן או בכל מקום אחר עם  אחוזי לחות גבוהים, אנו חושפים את גופנו לפטריות, שהן כידוע חובבות לחות. אצל נשים תתפשט הפטרייה בקלות בואגינה, בציפורני הרגליים, על עור הפנים והגוף ובמערכת העיכול .

 

לדברי הנטורופתית  ד"ר יפה שמעוניn.d.- יו"ר האגודה הישראלית לנטורופתיה ותזונה טבעית, הסיכוי להידבקות בפטרת תלוי בחוזקה של המערכת החיסונית שלנו. פטריית הקנדידה, אומרת ד"ר שמעוני , היא בין הפטריות אותן אנו עלולות  "לחטוף" הקיץ. לעיתים קרובות, אומרת שמעוני, להרבה בעיות "נשיות" כמו מתח טרום וסתי, דלקת בנרתיק או בשלפוחית השתן, כאבי בטן, עצבנות ועוד, שרופאים לא הצליחו למצוא להן סיבה רפואית,  הסיבה האמיתית היא התפרצות קנדידה.

הקנדידה היא פטריית שמר הנמצאת אצל רובנו במעי הגס. במצב תקין, כאשר מערכות הגוף פעילות בצורה מאוזנת, ההגנה הטבעית של הגוף שולטת גם במזיקים שונים במערכת העיכול, כולל פטריית הקנדידה. במידה והאיזון מופר, מכל מיני סיבות, הקנדידה מתחילה לשגשג ומפרישה רעלים בגוף אשר יכולים לגרום לרשימה ארוכה של סימפטומים והרגשת חולי, שלא נצפים בבדיקות מעבדה.

 

אז כיצד ניתן לזהות את פטריית הקנדידה ולעצור את התפשטותה בזמן?

לדברי ד"ר יפה שמעוניn.d., נטילת אנטיביוטיקה, הורמונים או סטרואידים הינם בין הגורמים להתפשטותה של הקנדידה. עוד לפני פניה לרופא ובדיקה רפואית, ניתן לבדוק באופן עצמי, האם אנו אכן סובלים מהתפשטות פטריית הקנדידה בגופנו.

בבדיקה העצמית, יש לבדוק את הימצאותם של למעלה מחמישה מהסימפטומים הבאים בגופנו או בהתנהלות היומיומית:

 

הסימפטומים העיקריים לקנדידה:

 

 

כאמור, הימצאותם של חמישה מהסימפטומים או יותר מהווה חשש לפטריית הקנדידה וכדאי להתחיל לטפל בה.

לדברי ד"ר שמעוני, כיום קיימות תרופות טבעיות המבוססות על צמחי מרפא שבאמצעותן ניתן לטפל בקנדידה ולנקותה מהגוף. זאת, כמובן, בשילוב דיאטה מתאימה שעיקרה מניעת המזון שגורם להתפשטות הפטרייה. המזונות שמומלץ להימנע מהם בזמן הניקוי הם: שמרים, סוכר ותחליפיו, מוצרי סויה, מוצרי תירס, אלכוהול ובוטנים. ד"ר שמעוני מוסיפה כי מומלץ להוסיף לטיפול כמוסות פרוביוטיק, להחזרת חיידקים טובים להגנה על מערכת העיכול.