שמפו ושיער – יחסי הגומלין בין השניים

לפני שנים לא רבות מדפי השמפו לא כללו יותר משלושה או ארבעה סוגים של שמפו. לא היו כל כך הרבה יצרנים ולא היו כל כך הרבה אפשרויות. אז כל אחד בחר את השמפו שמצא חן בעיניו או בגלל הניחוח שלו, או בגלל המראה החיצוני שלו או אפילו בגלל המחיר שלו.



שמפו ושיער – יחסי הגומלין בין השניים
התוצאה? לא תמיד הייתה מוצלחת. היה שיער יבש שלא באמת קבל מענה נכון, היה גם ההיפך, שיער שומני שרק הלך וקבל מעטה שומני בעקבות הרחצה. היו גם כאלה שסבלו משיער פגום והשמפו רק הרע איתם. אך מה היה להם לעשות? זה היה ההיצע ועם זה הם התמודדו.
היום הסיפור שונה לחלוטין.
 

שמפו לכל אחד

היום יש מגוון עצום של תכשירי שמפו לשיער. יש שמפו לשיער יבש ושמפו לשיער רגיל. שמפו עם מרכך ושמפו בלי מרכך. שמפו סילבר ושמפו עם תוספות טבעיות להעשרת השיער. יש גם טווח רחב של מחירים בין שלל הסוגים כאשר כל אחד יכול למצוא לעצמו את המוצר הכי נכון והכי מתאים עבורו.
השאלה הגדולה והמשמעותית ביותר היא איך באמת בוחרים את השמפו הנכון שאכן יתרום לשיער?
 

כאן יש כמה דרכים.

כמה פעמים בשבוע מותר לחפוף את השיער?

זו שאלה שלא כולם מבינים את מהותה. אם אתם מבינים את השאלה מן הסתם נולדתם אי שם בשנות השבעים או השמונים. בזמנו טענו כי אין לחפוף את שיער הראש יותר מפעמיים שלוש בשבוע. מעבר לזה עלולה להיגרם נשירה, השיער ייהרס והוא לא ישמור על החיוניות שלו ועל הבריאות שלו. עם השנים נוספו על המדפים תכשירים שנועדו לשימוש יומיומי ונכתב עליהם במפורש – שמפו לשימוש יומיומי. כך שאנשים שרצו לחפוף יום יום היו חייבים לרכוש דווקא את התכשיר הספציפי הזה.
השנים חלפו והיום אנחנו כבר יודעים שאין כל הגבלה על מספר החפיפות בשבוע ואפילו ביום.
ייתכן וגם ההרכב של מוצרי הטיפוח השתנה אך בהחלט כיום אנחנו יודעים שאין כל נזק בשימוש בשמפו כזה או אחר בחפיפה יומיומית.
 

התאמה נכונה מובילה למראה מושלם

הדבר שהכי חשוב לתת עליו את הדעת זוהי ההתאמה הנכונה של השמפו לסוג השיער כמו גם לסוג העור בקרקפת. אי אפשר לרכוש סוג אחד של שמפו לשימוש כל המשפחה. כי כל אחד יש לו את התנאים שלו, את סוג השיער שלו, את רמת השומניות שלו בעור ואת הצורך הספציפי בתכשירים מותאמים.