את חלוקת הזמנים עם הילדים בחופש פסח כבר סדרתם?

במהלך הליכי גירושין, אמורים בני הזוג, בעצמם או בעזרת ביהמ"ש וגורמים טיפוליים כגון פקידת סעד-  להגיע להסכמות בדבר משמורת וסדרי ראיה.



מאת : עו"ד אריאל דרור, משרד עוה"ד דרור


את חלוקת הזמנים עם הילדים בחופש פסח כבר סדרתם?
 
כאשר זוגות נמצאים בראשיתם של הליכי הגירושין,  וטרם הסדירו ביניהם את נושא המשמורת וסדרי הראיה, כמעט תמיד מתעוררות בעיות בנושא חלוקת הזמנים בזמני החגים והחופשות.
 
במהלך 14 שנות עיסוקי בתחום דיני המשפחה, נתקלתי במחלוקות רבות, כגון מקרים בהם שני הצדדים רצו כי הילדים ישהו עימם בליל הסדר, מקרים בהם צד אחד רצה לצאת לחופשה כך שהילדים יבלו את כל החג, לרבות חול המועד, אצל ההורה השני- שמצידו "בנה" גם הוא על מספר ימי חופש, ומקרים בהם הורה רצה לקחת את הילדים לחו"ל- והצד השני חשש כי לא יחזירם ארצה וניסה לעכב את יציאתו מהארץ.
 
לעיתים, כאשר הצדדים אינם  מצליחים לפתור את הבעיות, או נמצאים במצב בו הליך הפרידה עדיין טרי, ולא קיימת הדברות של ממש- המחלוקות מגיעות עד כדי הגשת בקשות לבית המשפט, לצורך קביעת סדרי ראיה בחגים.
בד"כ, בתי המשפט יחליטו להפנות את הצדדים לגורמים מטפלים - וכאשר קיים סיכון כי לא תתקבל החלטה עד למועד החג. 
 
מה כדאי לעשות:
 
ראשית, ההמלצה הגורפת שלי להורים היא לנסות לפתור ביניהם את המחלוקות, גם במקרים בהם התקשורת מעטה, וטרם נתקבלה החלטה סופית בעניין סדרי ראיה ע"י ביהמ"ש.
כך למשל, הצדדים יכולים לשלוח מיילים האחד לשני, להכין טבלאות של חלוקת זמנים, להחליט על חלוקה של שנה אצלי שנה אצלך. 
במידה והם מיוצגים-  מומלץ לבקש מראש מעורכי דינם לפתור המצב, שכן הם מהווים גורם ניטרלי.
 
אף במצב בו הפצעים עדיין טריים, חשוב מאוד לגלות גמישות ורצון טוב. גם אם רצית מאוד כי הילדים ישהו עימך בליל הסדר, הרי לפניכם שנים ארוכות של סדרי ראיה וחופשות, ובאם הילדים ישהו עימך בחג שני, ובליל הסדר של שנה הבאה- סביר להניח כי אין בכך פסול.
 
גם אם לא הצלחתם להגיע לפתרון, והגעתם למסקנה כי יש לפנות לביהמ"ש – מומלץ לעשות זאת מוקדם ככל האפשר, על מנת למנוע מצב בו לא תינתן החלטה בזמן, ובהגיע החג- לא תדעו כיצד לנהוג. 
 
 
 
כל האמור במאמר זה לא בא במקום ייעוץ משפטי פרטני ולא מהווה לו תחליף ויש לבחון כל נסיבות מקרה לגופו. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד.