דרכים לחסוך בעלויות לפני שהתינוק מגיע

כבר יש לכם תאריך משוער? עכשיו זה הזמן לבצע התאמות ושינויים במשק הבית, להכין רשימה מסודרת של הכנסות והוצאות ולבדוק איפה אפשר לחסוך. כך תעשו זאת נכון



דרכים לחסוך בעלויות לפני שהתינוק מגיע
הריון הוא תהליך ארוך ומרגש שמגיע לשיאו ביום הלידה. מצד אחד, 9 חודשים זה באמת הרבה זמן לחכות לילד. מצד שני, זו בדיוק התקופה הנדרשת על מנת להכין את משק הבית לקראת השינוי הצפוי – גם במישור האישי וגם בהיבט הפיננסי.
 

לגדל ילד עולה הרבה כסף

לפי הערכות, ב-3 השנים הראשונות לחייו תגיע עלות גידול הילד הראשון ליותר מ-130 אלף ש"ח. בתוך כך, ממוצע ההוצאות החודשיות של הורים לילדים עומד על 3,700 ש"ח ועד גיל 18 כבר תוציאו כ-612 אלף ש"ח – מעל חצי מיליון שקל. נשמע מבהיל? בצדק, אבל יש מה לעשות כדי לחסוך.
 

שלב ראשון: התאמות ושינויים במשק הבית

מהרגע שבו תקבלו את התאריך המשוער ללידה יהיו לכם לפחות כמה חודשים לבצע התאמות ושינויים במשק הבית. קודם כל, אספו כמה שיותר פרטים על ההכנסות וההוצאות האמיתיות שלכם. רכזו מסמכים שמגיעים מהמעסיק, מחברת האשראי ומהבנק ובדקו מהן הוצאות הדיור. במידה וההוצאות גבוהות מדי ולא חיוניות, ייתכן וישתלם לכם לבצע מיחזור משכנתא ולפרוס אותה מחדש עד שתעמדו שוב על הרגליים.
 
שנית, נהלו את משק הבית בצורה כזו שהמשאבים ינוצלו בצורה נכונה. קבעו סדר עדיפויות לגבי הוצאות שאתם צריכים לשלם עכשיו, בטווח הבינוני ובעתיד ואל תתביישו לברר על הלוואות או פתרונות מימון. כמו כן, נסו להעריך מה יהיה גובה ההוצאות החד פעמיות בשנה הראשונה וחלקו אותן לקטגוריות של ריהוט, הסעה ונשיאה, הנקה והאכלה, היגיינה ובריאות, ביגוד ומשחקים והפעלות.
 
אם יש אפשרות כזו, נסו לבקש עזרה מחברים ומשפחה ולהשתמש בציוד שכבר שימש לגידול ילדים אחרים. את זה בדרך כלל עושים עם משחקים, ריהוט ופתרונות הסעה ונשיאה, אבל זה יכול להיות רלוונטי גם עם ציוד כגון משאבת הנקה.
 

שלב שני: הכנת רשימה מסודרת של הכנסות והוצאות

הדרך לחסוך בעלויות לפני שהתינוק מגיע לא מתייחסת רק אליו. יש כמובן את העניין של הוצאות על התינוק, אבל כל שאר הוצאות משק הבית צפויות לעמוד בעיניהן. מבחינתכם, הפתרון הוא להכין רשימה מסודרת של הכנסות והוצאות וכך להיערך לשינוי הצפוי.
גם למשק הבית שלכם יש הוצאות מגורים, הוצאות מחיה וקניות שוטפות, הוצאות נסיעה ורכב והוצאות פנאי ובילוי. בכל אחת מהקטגוריות הללו, כדאי לכם לבחון את הסעיפים השונים ולבדוק איפה אפשר לחסוך. בהתחלה החיסכון ייראה לכם קטן ולא משמעותי, אבל עם הזמן הוא יצטבר למאות ואלפי שקלים פנויים בחשבון הבנק. 
 

שלב שלישי: קביעת תקציב

כשהתינוק יגיע כבר לא יהיה לכם הרבה זמן להתעסק עם נושאים פיננסיים. אפילו בדקות הפנויות שכבר תמצאו לעצמכם, ממש לא תרצו לדבר על הידוק החגורה – אבל אין ברירה. 
הצרכים והיכולות שלכם יגדירו את התקציב הריאלי. אחרי שתדעו כמה כסף אתם יכולים להרשות לעצמכם להוציא מדי חודש, תוכלו לסדר את התקציב בהתאם. בהקשר הזה, החדשות הטובות הן שיגיעו אליכם גם כספים ממקורות נוספים: מענק לידה, קצבאות ילדים ונקודות זיכוי במס יעלו את סכום הנטו שאיתו תישארו מדי חודש ויאפשרו לכם גמישות.
 

לסיכום

הידוק החגורה במקומות הנכונים ושימוש מושכל בכספים יעזרו לכם לעבור את החודשים הראשונים עם התינוק. אם תתחילו להתכונן מוקדם, תוכלו גם לבקש עזרה מחברים ומשפחה ולקבל לפחות חלק מהציוד בחינם במקום לקנות אותו.