כיצד השפיע נגיף הקורונה על המסעדנות

אחד הענפים שנפגעו בצורה הקשה ביותר בעקבות ההשפעות וההגבלות של נגיף הקורונה, יחד עם ענף התיירות ותחום הבידור, הוא ענף המסעדנות. אכילה בחלל משותף עם אנשים רבים נחשבת לאחת הפעולות הכי מדבקות שיש, ועל כן בחודשים האחרונים ענף המסעדנות עבר טלטלה של ממש. איך השפיע נגיף הקורונה על המסעדנות? על כך בכתבה הבאה.



כיצד השפיע נגיף הקורונה על המסעדנות

שלח לי מלאווח

השינוי הדרמטי ביותר שעבר ענף המסעדנות בחודשים האחרונים הוא הזינוק החד בכמות המשלוחים. גם בתקופות בהן המשק היה פתוח יחסית והגבלות הקורונה כן אפשרו ישיבה במסעדות, אנשים רבים העדיפו להימנע מסכנת ההדבקה ובחרו לבצע הזמנות עד הבית. במצבים של סגר כמובן שאין אפשרות אחרת ומסעדות פועלות במתכונת של משלוחים בלבד. כך, מסעדות רבות נאלצו לבצע שינויים והתאמות על מנת לאפשר שירות משלוחים טוב, יעיל ואיכותי. אצל מסעדות המזון המהיר כמו המבורגר או פיצה משלוחים הם חלק בלתי נפרד מהעסק, ומהווים לרוב נתח נכבד מהמכירות, אך עבור לא מעט מסעדות מדובר בשינוי דרמטי. מסעדות שף ומסעדות עילית בהן מוגש אוכל גורמה, שהדיוק בו הוא חלק מהותי, חוות את האפקט בצורה הקשה ביותר. כמו כן, לא מעט מסעדות אשר מתבססות גם על חוויית הישיבה ולא רק על איכות האוכל, סובלות גם הן מהמצב.
 

התאמות להגבלות

עבור לא מעט מסעדות, גם התקופה בה היו הקלות בהנחיות בעקבות נגיף הקורונה, לא הייתה קלה. התו הסגול אשר הוציאה הממשלה דרש מהמסעדות, כמו גם מעסקים רבים אחרים, לבצע מגוון רחב של שינויים על מנת להתאים את עצמן ולהפוך את חוויית האכילה בהן לבטוחה יותר. חובת מסכות עבור כל הצוות, צמצום מקומות הישיבה בתוך המסעדה ולעיתים גם בחוץ, והקמה של הפרדות שונות – כל אלו פגעו בצורה מהותית בחוויית ההסעדה וכן בשולי הרווח של המסעדות. לפעמים ההבדל בין אירוח של 40 סועדים במסעדה ל-20 סועדים במסעדה הוא בדיוק ההבדל בין סיום הערב ברווח או בהפסד. לא מעט מסעדות בחרו לשנות גישה, להעדיף מנות קלילות וזולות יותר, לחזק יותר את תחום המשלוחים, או להפוך ממסעדה פתוחה למקום סגור עבור אירועים פרטיים.
 

הסעודה האחרונה

עבור חלק מהמסעדות, נגיף הקורונה וההנחיות שהגיעו בעקבותיו לא השאירו ברירה. השינויים התכופים בהנחיות והצורך לבצע התאמות שונות ומהירות, לעיתים ממש בין לילה, הובילו להפסדים כבדים. המצב הנוכחי בו לא קיים אופק ברור, תוכנית סדורה או תקווה לחזרה מלאה לשגרה בזמן הקרוב, הוביל לא מעט מסעדנים להחליט בלב כבד על סגירת העסק. ענף המסעדנות בארץ עבר קשיים בלתי מבוטלים לאורך השנים ועם הזמן הפך לענף בו רוב בעלי העסקים עובדים עם שולי רווח קטנים מאוד, ולכן לא מסוגלים לשרוד תקופה ארוכה שבה העסק סגור ומפסיד כספים. נגיף הקורונה וההגבלות שהגיעו איתו הובילו על כן לסגירתן של לא מעט מסעדות, חלקן מהוותיקות בארץ.