תזונת תינוקות בעידן השפע

המדריך השלם מלידה עד גיל שלוש, ספר מדריך- "אנציקלופדיה"  לתזונת הגיל הרך, המספק  תשובות לשאלות הורים על תזונת תינוקות ופעוטות.



תזונת תינוקות בעידן השפע

הספר כולל נושאים רבים ביניהם: איך להשיג גדילה והתפתחות שכלית אופטימאלית? כיצד למנוע השמנה ולהניח תשתית להרגלי אכילה נכונים ובריאים? איך להצליח בהנקה? איך יודעים שהתינוק אוכל מספיק? חשיבות מעקב הגדילה והתזונה, בעיות גדילה והתפתחות, שימוש נכון בתרכובות מזון לתינוק, איך לתכנן תפריט מותאם אישית ולכל שלב- לילד הבריא, האלרגי והחולה, האוכל הכל והצמחוני, במשקל תקין, שמן או רזה. בספר פירוט של עקומות גדילה ואחוזונים, תפריטים לפי גיל ומתכונים לגיל הרך.

 

ד"ר ניבה שפירא: "הגיל הרך הוא מחד "זמן המוח", שיא קצב התפתחות קשרי העצבים, כולל מרכזי הרגש, החשיבה וכישורים כמו תנועה, מוזיקה ושפה ומאידך, זמן שיא התלות התזונתית, שבו התינוק חסר הרזרבות עומד מול הדרישות העצומות לגדילה. לכן לתזונה האופטימלית היום יומית השפעה מעצבת ייחודית על תפקודי המוח העתידיים".

 

ד"ר ניבה שפירא מקדישה פרק רחב מאד בספרה לנושא ההנקה. "ההנקה, טוענת שפירא, היא לא רק דרך הזנה עדיפה, אלא גם מדריך לקצב גדילה נכון ולהתפתחות מיטבית, ולכל מה שניתן לקבל מהתזונה ברמת הבריאות והחיסון וגם ברמת החוויה – החל מגיוון הריחות והטעמים ממזון האם (שעוברים בחלב), לחוויית הביחד, לרגיעה ולהנאה.

 

הספר נבדק ע"י רופאים ונציגי משרד הבריאות והומלץ על ידם  ואף קיבל חסות מעמותת הדיאטניות בישראל, כמדריך המקצועי והמקיף לתזונת תינוקות.

 

עוד בספר רשימת מתכונים רחבה למזון בריא, מומלץ וגם מועדף ע"י ילדים שכתבה והכינה פיליס גלזר.

 

ד"ר ניבה שפירא, מחברת הספר, תזונאית מדעית, מרצה בבית הספר לתזונה באונ' ת"א.

 

המידע הרחב, ההסברים וההנחיות המעודכנות לפי רשויות הבריאות בארץ ובעולם, הופכים ספר זה למדריך תזונה חשוב ומיוחדבמינו.

 

 

להשיג ברשת סטימצקי וצומת ספרים.

מחיר מומלץ לצרכן – 118 ₪