היפוך עוברים

3%-4% מן העוברים נמצאים במנח עכוז במועד הלידה. עכשיו רק נשאר לקבל החלטה: ניתוח קיסרי, היפוך ידני, או אולי שיטה אחרת? כולנו רוצות את הטוב ביותר לנו ולעובר הגדל ברחמנו. אבל מהו באמת הטוב ביותר?

היפוך עוברים

3%-4% מן העוברים נמצאים במנח עכוז במועד הלידה.

עכשיו רק נשאר לקבל החלטה: ניתוח קיסרי, היפוך ידני, או אולי שיטה אחרת?

כולנו רוצות את הטוב ביותר לנו ולעובר הגדל ברחמנו. אבל מהו באמת הטוב ביותר?

 

נשים רבות חולמות על לידה טבעית או לפחות נרתיקית, ישנן המפחדות מניתוח קיסרי ומן ההחלמה הארוכה, ישנן שרוצות היפוך ידני אך מפחדות מן הכאב או הסיבוכים הכרוכים בדבר.

 

איך זה שהעובר של השכנה, של כל הנשים בקורס הכנה ללידה, בחוג יוגה להריון ועוד כמה חברות, התהפך כבר מזמן ורק שלי לא?

ניקח צעד אחד אחורה. נרפה לעת עתה מן השאלה הטכנית כיצד להפוך את הנסיך הקטן ונשאל מדוע הוא בעצם לא מתהפך? האם יש לזה משמעות?

 

הגניקולוג  אומר שיש סיכוי טוב שהיפוך ידני יצליח. אולם יש לקחת בחשבון כי ישנם סיבוכים. כך למשל האטה בדופק העוברי - מצב מצוקה המצריך ניתוח קיסרי מיידי, ואף מקרים נדירים של מות עוברי לאחר ההיפוך.

 

חשוב להבין כי מנח עכוז הנו למעשה מצב לא טבעי. זוהי תנוחה המסכנת את חייו של העובר, הן בלידה רגילה ללא היפוך, והן במקרה של היפוך ידני.

מצב מסכן חיים הנו למעשה מצב פתולוגי. מצב פתולוגי מחייב טיפול. עובדה זו מחזירה אותנו לשאלה הראשונה: כיצד לעשות החלטה? איזהו הטיפול היעיל והבטוח ביותר עבורנו ועבור העובר?

 

אם נתבונן בקפידה, נוכל לראות כי אותו מנח לא טבעי ומסוכן, מהווה למעשה חלק מתמונה רחבה יותר. ייתכן שהאם חשה בבעיות אלו או אחרות שמציקות לה: עצבנות יתר, חולשה גדולה, בעיות שינה, חרדות למיניהן, בחילות ועוד. אנו רגילים לחשוב שנשים בהריון עצבניות, עייפות, חלשות, ולפעמים גם במקרה עוברן ממאן להתהפך לקראת מועד לידתו. אולם האם באמת הכל מקרי? האם נשים חייבות לסבול בהריון?

כולנו יודעות כי "הריון הוא לא מחלה"!!!

 

למרות מה שאולי מקובל לחשוב, כל אותם סימפטומים הם אינם הכרחיים במהלך הריון ובהחלט ניתנים לטיפול. בבחינה כוללת הם מהווים את מכלול הסימפטומים שאליהם יש להתייחס בטיפול באם ובעובר, שבשלב זה מהווים יחידה אחת שלמה.

 

הבנה כזו מביאה אותנו אל הטיפול המומלץ במצב: טיפול הומיאופתי.

טיפול הומאופתי הנו בראש ובראשונה טיפול הוליסטי. משמע שכל הסימפטומים, אותו מכלול שלם של תופעות מטרידות מהן סובלים האם והעובר (שמנח העכוז הוא כאמור חלק ממכלול זה), מאווייה והרגישויות האישיות שלה נלקחים כולם בחשבון.

אם כך, בעקבות טיפול הומיאופתי המותאם כאמור באופן אישי, יתהפך גם העובר, זאת כחלק מהשבת האיזון הכללי.

 

להיפוך מסוג זה יש משמעות רבה. עובר המתהפך לבד כחלק מאיזון של מערכת שלמה מבטיח בריאות טובה יותר הן לו והן ליולדת.  ההיפוך כאן נעשה כחלק מתהליך כולל, לא מנותק מהאם וההריון ולא פחות חשוב מכך, אין לו תופעות לוואי.  טיפול הומיאופתי מקצועי ואמין מחזק את האם והעובר ומבטיח לידה קלה ובריאה יותר ברוב המקרים. וכמובן- לידה נרתיקית!

 

מתי כדאי להגיע לטיפול? כמה שיותר מוקדם. מכיוון שתרופה עובדת על מכלול האדם, וההיפוך הוא רק חלק ממכלול הסימפטומים, ככל שתקבל היולדת את התרופה מוקדם יותר, כך סיכוייה לבריאות שלמה ולמנח תקין גדולים יותר. מניסיוני, אישה שטופלה בהצלחה לאורך ההריון, לא הגיעה ללידה במנח עכוז.

חשוב לציין, כי מכיוון שתרופה הומיאופתית משפיעה על מכלול האדם, גם אם מסיבות טכניות, לא התהפך העובר. האישה זוכה להחלמה מהירה מן הניתוח, לא סובלת מכאבים חזקים מידי וחוזרת לתפקוד מהיר ובריאות.

 

עד היום לא נעשו מחקרים מסודרים על אחוזי הצלחה בהומיאופתיה כנגד הרפואה הקונוונציונלית. אולם ממטאנליזה של מחקרים רבים, לפי הסטנדרטים המחמירים ביותר (סמיות כפולה), אחוזי ההצלחה  היו כ 75%. מניסיוני, אם נמצאה התרופה הנכונה ואין בעיות טכניות המונעות מן העובר להתהפך, אזי סיכוייו שהעובר יתהפך גבוה ביותר.