שיהוקים בזמן הריון, האם יש ממה לחשוש?

אני מרגישה בעיטה או שזה קצת גזים? התינוק מתהפך או שהרגשתי בחילה כרגע? אולי אלו בכלל שיהוקים? איך זה קורה? ממה?



שיהוקים בזמן הריון, האם יש ממה לחשוש?
הריון הוא זמן של שמחה והתרגשות ויש בו המון שינויים ותחושות חדשות, הניסיון להפריד בין תחושות הריון נורמליות לבין חששות אפשריות הוא מאתגר במיוחד. גם אם כבר חווית הריון לפני, כל הריון וכל תינוק הוא ייחודי.
 
בהריון תרגישי תחושות רבות, וקשה לפענח כל תחושה ועל מה היא מצביעה. לפעמים זה יכול להיות שיהוקים או בעיטות או התכווצויות או גם צירי ברקסטון. 
צירי ברקסטון נוטים להיות מורגשים כמו התקשחות של הבטן והם עשויים להשתנות או להפסיק כאשר תשני את מיקומך. הציר עובר אחרי מספר שניות והתקשחות של הבטן משתחררת.. תנועת העובר יכולה לגרום לך לתחושות שונות. אם תשני את מיקומך, תקומי או תסובבי תראי שהתחושה לרוב גם תחלוף בהתאם לתנועת התינוק. אם את מרגישה תנועה מהירה שחוזרת על עצמה כנראה שאלו שיהוקים של התינוק. למרות שכולן מרגישות דברים קצת אחרת אחת מהשניה, רוב הנשים מרגישות את השיהוקים של התינוק כתחושה פועמת.
 

למה התינוק משהק?

שיהוקים אצל התינוק בזמן ההריון זהים לשיהוקים שלאחר הלידה. אצל ילדים ומבוגרים זה קורה בעיקר כשהבטן מלאה מידי, כשיש גירוי בגרון וגם רגשות עצבים והתרגשות יכולות לגרום לשיהוקים. ישנן מספר תיאוריות לגבי שיהוק אצל תינוק ברחם: עזרה בבשלות הריאות, עזרת הסרעפת להתבגר וגם כאשר התינוק מתאמן בנשימה ובבליעה. מחקרים שונים נעשו כדי לבדוק מדוע התינוקות משהקים ברחם, אין ממצא 100% מדויק. עם זאת, ידוע כי לרוב זאת לא סיבה לדאגה ונשים בהריון לא צריכות להיכנס לפאניקה מכך. מאחר ששיהוק הוא רפלקס גוף רגיל. 
 

האם יש סיבה לדאגה?

בדרך כלל, שיהוקים הם לא סיבה לדאגה. עם זאת, אם את מבחינה בעלייה פתאומית בשכיחות שיהוקים בסוף השליש השני או השליש השלישי, עדיף להתייעץ עם הרופא. שוב, רוב הסיכוים שמדובר בשיהוק רגיל ובריא ואין סיבה לדאגה. אך בכל זאת, בכל פעם שיש לך חששות לגבי ההריון חשוב להתייעץ עם הרופא.