איך תמנעי מתינוקך את כאבי הקוליק עוד בזמן ההריון

צריכה מוגברת של ויטמין b-12  במהלך ההריון עשויה להפחית את הסיכויים של התינוק לסבול מתופעת הקוליק- colic



תרגמה וערכה: אסתר סיטון
איך תמנעי מתינוקך את כאבי הקוליק עוד בזמן ההריון

מדענים הולנדים מצאו כי נשים הצורכות באופן מוגבר ויטמין b-12 במהלך ההריון, עשויות להגדיל פי שלושה את הסיכוי כי תינוקם לא יסבול מכאבי קוליק ואילו נשים שיש להן רמות נמוכות של ויטמין b-12 במהלך ההריון יש סיכוי גבוה יותר שתלדנה תינוקות הסובלים מcolic .

 

תופעת ה-colic  בשמה המדעי היא תופעה ידועה בכל העולם, ההבדל הניכר בין תינוקות הסובלים ממנה ולאלה שלא היא בעוצמת הבכי ובמשך הזמן שהוא מופיע. סוברים כי תינוק הבוכה במשך שעתיים רצוף והסיכויים להרגיעו קטנים, סובל מהתופעה. הcolic  מופיע בתינוקות בני ששה שבועות ועד גיל ארבעה חודשים, אז התופעה צפויה לעבור. הבכי מתחיל בדרך כלל בשעות הצהריים ערב. עדיין לא ניתן הסבר מדויק מדוע ישנם תינוקות הסובלים מהתופעה, יש הסוברים כי תזונתה של האם משפיעה על התינוק ועוברת בזמן ההנקה.

 

ויטמין b-12 נמצא בדרך כלל בבשר אדום, עוף, מוצרי חלב, דגני בוקר מועשרים. כבד ודגים הם גם מקור טוב, אך אינם מומלצים לנשים בהריון. ויטמין b-12 חיוני להתפתחות המוח ומערכת העצבים אצל תינוקות שטרם נולדו. אצל מבוגרים, מחסור בוויטמין b-12 עלול להוביל לאנמיה, עצירות אובדן משקל ועייפות.

 

החוקרים בדקו את רמת ה -b-12 בדם של 4000 נשים בשבוע ה -12 של ההריון. לאחר כשלושה חודשים שהתינוקות נולדו האימהות ענו על שאלון. נמצא כי 5 אחוזים מהנשים שלא הראו רמה נמוכה מאוד של b-12 בדם שלהם התלוננו על תינוקות שסבלו מ- colic בעוד שרק אחוז אחד בקבוצת האימהות עם הצריכה הגבוהה אמרו שהתינוקות שלהן בכו עקב כאבי קוליק. החוקרים דיווחו כי יש לקחת בחשבון גורמים נוספים כמו גיל, רקע חברתי, השכלה, הרגלי עישון וכו '

 

עוד מצאו כי אין קשר בין צריכת חומצה פולית לבכי של תינוקות. חומצה פולית היא רק עוד חומר מזין חיוני ושימושי להתפתחות המוח של תינוקות שטרם נולדו.

 

החוקרים מאמינים כי צריכה מוגברת של b-12 הייתה חשובה להתפתחותם של תאים עצביים במוח כיוון שצריכה מופחתת פוגעת בתאי המוח ובכך מובילה לעצבנות אצל תינוקות. כמו כן רמות נמוכות של b-12, עלולות למנוע את שחרור הורמון השינה- מלטונין (melatonin) מה שעלול להפסיק את מחזור השינה הסדיר של התינוקות.

 

עם זאת אמהות לעתיד שרוצות להוסיף עוד b-12 לתזונה שלהן צריכות להיוועץ ברופא.