עיסוי לנשים הרות

מה עוד אפשר לכתוב על עיסוי נשים הרות שלא נכתב ? כל חיפוש בסיסי באינטרנט מעלה אלפי קישורים למילים על הנושא. אז מה חדש?

האמת, מבחינה עובדתית אין חדש. רק שהפעם התחשק לי דווקא לדבר בשבחו של העיסוי בהיריון, מהחוויה האישית שלי.



עיסוי לנשים הרות  

מאת: קרן כהן - מאמנת אישית ועסקית בגישה הוליסטית  / ייעוץ בבחירה וניתוח שמות

  

מה עוד אפשר לכתוב על עיסוי נשים הרות שלא נכתב ? כל חיפוש בסיסי באינטרנט מעלה אלפי קישורים למילים על הנושא. אז מה חדש?

האמת, מבחינה עובדתית אין חדש. רק שהפעם התחשק לי דווקא לדבר בשבחו של העיסוי בהיריון, מהחוויה האישית שלי.

זכיתי. כן, אני מודה, זכיתי לחיות עם מעסה צמוד. עד שהכרתי את המעסה הצמוד שלי (שהוא גם לא במקרה האבא של הבן שלנו) לא ייחסתי שום חשיבות למגע הפיסי, לא פיתחתי שום פנטזיות על עיסוי מפנק ומלטף בחדר מדיף ניחוחות של שמנים, ולא טרחתי מעולם לקבוע תור לעיסוי במגע. מאז ומעולם הייתי אישה של מגע מילולי. אבל לא עוד.

בתקופת ההיריון קיבלתי את כמות העיסויים הגדולה ביותר שקיבלתי אי פעם במצטבר, לפני ההיריון. הפקרתי כל שריר, עצב ונים לידיו המיומנות של המעסה ולו רק כדי שארגיש קצת יותר אנרגטית, קצת פחות לחץ, קצת פחות כאב, קצת פחות מתח ובקיצור - קצת פחות מכל התופעות הפיסיולוגיות שמבקרות את דלת אמות גופנו במשך עשרה חודשים. כן, עשרה חודשים ולא תשעה חודשים (אם בחודש יש בממוצע 4 שבועות, הרי ש-40 שבועות הם עשרה חודשים ולא תשעה).

מכיוון שלא היו באמתחתי חוויות שליליות מעיסויים קודמים (כי כמו שאמרתי, כמעט ולא היו כאלה) הרי שהתמסרתי כל כולי למגע מתוך תקווה שאחרי הטיפול ארגיש אחרת.

אם למישהו מתגנבת עכשיו מחשבה קנטרנית שמרמזת שקיבלתי טיפול של 'מועדפים' ולכן הרגשתי בעננים, זה הזמן לומר לה בעדינות 'שלום'. שום הנחות לא קיבלתי בטיפול. להיפך. אם הקיטור שהביא אותי למיטת הטיפולים היה: "יש לי לחץ נוראי בגב התחתון מצד ימין" הרי שמיד, ידיו המיומנות של המטפל חיממו, לשו, עיסוי וחדרו אל מקור הכיווץ והכאב בכדי לשחרר את הגברת הדואבת. וכן, כאב לי אפילו עוד יותר במהלך הטיפול. לא, לא נהניתי מהטיפולים שנועדו לשחרר כאבים או לחצים פיסיים. גם על מיטת הטיפולים המשכתי לקטר שרק אני מקבלת טיפולים שכואבים ולא מפנקים... (אלו היו מילותיה של הילדה הפנימית המפונקת שבי).

בסוף הטיפול, אחרי שירדתי מהמיטה, העולם נראה אחרת. אחרי הטיפול יכולתי לחייך, לומר תודה וללכת לישון כמו ילדה שקיבלה את הממתק שהיא כל כך רצתה.

אז כן, העיסוי שיחרר לי הרבה מאוד מצבים פיסיים לא נעימים בגוף וגם, אני מוכנה להתוודות, איפשר לי להיכנס לשלווה סטואית כמעט, כשהריחות, הדחיסות של האוויר והמחנק שהקיף לי את הגרון איימו להוריד אותי ביגון שאולה.

רק כדי שלא תצטרכו לעשות עכשיו עוד חיפוש ולמצוא מהם יתרונותיו של העיסוי בכלל ועיסוי בתקופת ההיריון בפרט אמנה באוזניכן את שאולי אתן כבר יודעות:

ראשית, אז כן, כדאי ואפילו רצוי לקבל עיסוי דווקא בתקופת ההיריון. גם אם נרצה, לא נוכל להתעלם מאותותיהם של ההורמונים בנפשנו הסוערת. העיסוי הוא כלי מדהים לשכוך מתחים, חששות, פחדים ולחצים. העיסוי מאפשר לנו להניח בצד למשך זמן הטיפול את התודעה הקודחת ולצלול אל מעמקים של רוגע, נחת ושחרור.

 תופעות פיסיולוגיות שכיחות כגון הצטברות נוזלים (בצקות), לחצים באזור הגב התחתון והאגן, כאבים בצלעות ובסרעפת, תחושות נימול באיברי קצה - כל אלה מקבלות מענה נפלא באמצעות העיסוי.

לא דיברנו עוד על העור. העור שנמתח עוד ועוד ככל שעוברינו תופחים בבטננו, זוכה אף הוא לטיפול מרפא מאת ידי המעסה. שימון העור תורם להגמשתו ולחיוניותו. במידה והעיסוי נעשה עם שמנים אתריים מתאימים, ניתן לזכות בתרומה ניכרת להפחתת סימני המתיחה (אם כי חשוב לזכור כי סימני המתיחה הוא גם פונקציה של תורשה גנטית).

בנוסף לתרומת העיסוי במהלך ההיריון, מסייע העיסוי להכין את הגוף לקראת הלידה. השרירים, הגידים, הסיבים האלסטיים, כל אלה מקבלים מידה משתנה של מגע ומתגמשים לקראתה.

נוסיף למילים מספר עובדות היבשות:

  • לא כדאי (ואפילו אסור) לחוות עיסויים בטרימסטר הראשון של ההיריון. החל מהחודש הרביעי אין בעיה לקבל עיסויים ממטפל שהוסמך בעיסוי נשים הרות.
  • עיסוי אישה הרה מתבצע בתנוחה שנוחה לאישה ומאפשרת לה להרגיש בנוח (לרוב מצטרפות כריות למרחב הטיפולי).
  • על פני הגוף, קיימים מספר נקודות ואזורים בהם יש להימנע מלחיצות בתקופת ההיריון. בד בבד, לקראת סוף ההיריון ובמהלך שלבי התפתחות הלידה, ישנן נקודות בגוף המסייעות לפיתוח התהליך ולהקלה על היולדת. מסיבה זו, חשוב שהמעסה הנבחר ידע מהם ההגבלות והאיסורים - ויקפיד על כך. 
  • השימוש בשמנים אתריים מוגבל בתקופת ההיריון. חשוב שהמטפל ידע אילו שמנים מותרים, מה המינון הנכון ומהי תרומתם לטיפול ולמטופלת.

 

נשים יקרות, המגע המקצועי והמיומן בתקופת ההיריון חשוב לכל אחד מהגופים שלנו, לגוף הפיסי, לגוף הרגשי ואף לגוף האנרגטי. העיסוי הוא אחד הטיפולים הזמינים ביותר ובין המועילים ביותר לנשים הרות.

 

כמה זה עולה לנו?

היות שההיצע בשוק כל כך גדול, גם המחיר לא תמיד בשמיים  - תלוי לאן הולכים או את מי מזמינים.

גם כאן אני אנסה לחסוך לכן זמן של תהיות... המחירים בשוק מתחלקים בגדול לשלוש קבוצות.

50-60 דקות עיסוי לנשים הרות יעלה לנו:

·         במכוני בריאות / ספא של מלונות בריאות למינהם (ושל מלונות יוקרתיים אחרים)

נשלם 300-370 ₪ לטפול. 

·         ברוב בתי הספא (הפזורים רבבות כפטריות אחרי הגשם) נשלם 200-300 ₪ לטיפול.

·         מטפלים עצמאיים בקליניקה פרטית או בבית הלקוח לרוב גובים בין 150-200 ₪ לטיפול.

 

ואם לא די לנו בחוויה החד פעמית ונרצה לאסוף עוד סיבה לבקש בעפעוף פינוק מבן הזוג, הרי שעבור סדנאות עיסוי לנשים הרות ולבני זוגן נשלם בין 200-500 ₪ לסדנאות שמשכן בין 2-3.5 שעות (תלוי אם הסדנא פרטית בביתנו או שניקח חלק בסדנא קבוצתית).

 

לסיום אקנח ואומר שאין לי ספק כי כשבן הזוג נרתם לסייע במאמץ התקופתי למען עוברנו היקרים (או יותר נכון למען אמהותיהם הדואבות), הוא  הופך לשותף פעיל ומלא בחוויה שנקראת היריון ומיד אחריה בזו המכונה לידה.