הסיכונים בצריכת חומצה פולית בהריון

על פי מאמר שפורסם בחודש יוני האחרון בג'ורנל האמריקאי לרופאי ילדים, בשנת 2009, שני צוותי מחקר דיווחו כי חומצה פולית, סוג של ויטמין בי, המומלץ במהלך ההריון, עלול להיות מקושר למחלות אלרגיות כגון אסטמה.



תרגמה וערכה: רותי שוורץ
הסיכונים בצריכת חומצה פולית בהריון

נדמה כי לקיחת חומצה פולית במהלך ההריון אינה משפיעה על סיכויי התינוק לקבל אסטמה.

אך אל נא דאגה אמהות לעתיד . לדבריו של ד"ר מוניק מומרס מאוניברסיטת מאסטריקט, אתן יכולות לנשום לרווחה. על פי מחקרו החדש, לא נמצא קשר משמעותי בין שימוש בחומצה פולית במהלך ההריון ומחלות אלרגיות למיניהן.

צריכת חומצה פולית בסביבת זמן הכניסה להריון עוזרת להנמיך את הסיכון לפגמים מולדים כגון, עיוותים בעמוד השדרה (ספינה ביפידה), בגולגולת ובמוח (אננצפלוס).

מומחים ממליצים לנשים לקחת כ-400 מיקרוגרם של חומצה פולית ביום קצת לפני הכניסה להריון ובשליש הראשון להריון על מנת להפחית את הסיכויים.

המחקר עקב אחרי 2,600 נשים שצרכו חומצה פולית במהלך ההריון ולאחר הלידה במשך 7 שנים. לאחר מכן הם בדקו את תפקוד הריאות של הילדים ורשמו אצל כמה ילדים התפתחו מחלות כגון אסטמה ואקזמה. לאחר מחקר מקיף גילו כי כמעט 7% מהילדים פיתחו אסטמה, בלי להתחשב בעובדה אם האמהות צרכו חומצה פולית או לא.

עדיין, למרות הטענה כי אין קשר ממשי בין החומצה הפולית למחלות השוות, ד"ר טמורה צוננובו, תזונאי באוניברסיטת אלבאמה שבבירמינגהם, הזהיר כי הממצאים לא מוכיחים שלחומצה פולית אין תופעות לוואי בכלל. למשל, חשוב להשגיח על תופעות שונות לטווח הארוך כגון, סרטן.

 

מקור הכתבה :

http://bit.ly/lcxmjh