התכווצויות שרירים בזמן בהריון – מה עושים?!

אחת התופעות היותר מוכרות ונפוצות בזמן הריון היא הנטייה הלא מוסברת להתכווצויות שרירים ברגליים. נכון להיום, לא קיים שום גורם מדעי שהצליח לשים את האצבע על הסיבה המדוייקת לאותן התכווצויות מרגיזות שתוקפות בעיקר באמצע הלילה. מה זו הצרה הזו ומה עושים?



התכווצויות שרירים בזמן בהריון – מה עושים?!

מהם הגורמים להתכווצויות שרירים במהלך הריון?
קהילת הרופאים מציגה מספר סיבות אפשריות לתופעה המעיקה. יתכן שמדובר בעייפות גוברת של שרירי הרגליים בגלל המשקל העודף בזמן ההריון. עוד הסבר אפשרי מתמקד בלחץ הרחם על כלי הדם המזינים את שרירי הרגליים.

התכווצויות השרירים ברגליים מתחילות להציק בדרך כלל במהלך השליש השני של ההריון ואף נוטות להחמיר ככל שההריון מתקדם והבטן גדלה, בנוסף לעוד "בונוסים" כגון כאבים בגב התחתון, צרבת ושאר תענוגות... בדרך כלל ההתכווצויות מופיעות בשעות הלילה אם כי הופעתן במהלך היום לא נחשבת לנדירה.

כיצד למנוע את התכווצות השרירים?
הנה מספר טיפים העשויים לסייע לך למנוע את ההתכווצות הבאה:

מספר מחקרים הראו כי נטילת תוסף מגנזיום בתקופת טרום הלידה עשויה לסייע לחלק מהנשים במניעת התכווצויות בשרירים, עם זאת, במקרים רבים אחרים לא נרשמה הקלה משמעותית עם נטילת התוסף. כל מקרה לגופו. במקרים רבים יתכן שהתכווצויות שרירים בהריון הם סימן לחוסר בסידן, אך גם במקרה זה אין ראיות מחקריות של ממש לכך שנטילת תוספת סידן תקל על הבעיה.

מה לעשות כשזה קורה?
ואם בכל זאת ההתכווצות תוקפת, ישרי מיד את הרגל ומתחי את השוק ככל שניתן. יש למתוח את כף הרגל לכיוון הבוהן (פלקס- פוינט) ולאט לאט להחזיר אותה למקומה בתנועות חוזרות ועדינות. מתיחה שכזו הלוך ושוב אולי תכאב אף יותר בהתחלה, אך תשחרר בהמשך את ההתכווצות והכאב יעלם בהדרגה. בהמשך, כדאי לעסות מעט את השריר המכווץ ולחמם אותו עם בקבוק מים חם.

ואם הכאב נמשך?
אם התכווצות והכאב לא חולפים לאחר זמן מה, ולווים בנפיחות, אודם או רגישות ברגל, אלו עלולים להיות סימן לקריש דם, הדורש טיפול רפואי מידי. מצב זה נדיר יחסית, אך נפוץ יותר במהלך הריון.