פסח בריא וקל

 חג הפסח הבא עלינו לטובה נחשב לאימת עושי הדיאטה באשר הם. תנאים רבים חוברים יחדיו כדי לחבל במאמצי שמירת המשקל שלנו: האירוחים, המצות ואופי הבישול אשר מצריך שימוש רב בביצים, אגוזים ושומן. אז מה אפשר לעשות כדי לעבור את החג בצורה הקלה והבריאה ביותר?



מאת טובה קראוזה, דיאטנית קלינית,  מתמחה בתזונה בהריון ולאחר לידה, לאם ולתינוק ומרצה בנושא התחלת מזון מוצק*.

 


פסח בריא וקל

חג הפסח הבא עלינו לטובה נחשב לאימת עושי הדיאטה באשר הם. תנאים רבים חוברים יחדיו כדי לחבל במאמצי שמירת המשקל שלנו: האירוחים, המצות ואופי הבישול אשר מצריך שימוש רב בביצים, אגוזים ושומן. כבר לפני החג ניתן לראות את העגלות העמוסות כל טוב, אשר הופכות כל קנייה במרכול ל"יציאת מצריים" בפני עצמה.

בנוסף, חג הפסח מתקיים בדיוק בתקופה בה מתחילים לחשוב על הרזייה לקראת הקיץ וכאילו להכעיס, כל המכשולים שהוא מציב בפנינו הופכים אותה לכאורה למשימה בלתי אפשרית. נמצא כי בתקופת החגים בארצות הברית (מחג המולד ועד ראש השנה האזרחית) כל אחד עולה כ- 2.5 ק"ג בממוצע. סביר להניח כי המצב בתקופת הפסח אינו רחוק מכך.

אז מה אפשר לעשות כדי לעבור את החג בצורה הקלה והבריאה ביותר?

 

לשמור על הקיים

לזכור כי המטרה שלנו במהלך החג אינה הרזייה אלא שמירה על המשקל. ברגע שמוסר מאתנו הנטל הפסיכולוגי של הדיאטה, לא מרגישים כמי שנמצא ב"עונש" ובכך מנטרלים את הצורך לפצות את עצמנו על החסר. גם אי עלייה במשקל מהווה אתגר לא קטן, אך קל יותר לעמוד בו.

 

לעבור את ליל הסדר (ושאר ארוחות החג) בשלום

אם לא ניזהר, נוכל לאכול עד 2000 קלוריות בארוחת הסדר. יש מספר צעדים שנוכל לנקוט:

 

אפשר לערוך כמה שינויים כדי לאכול יותר בריא:

 

כדאי לנצל את ליל הסדר להנאה שבפגישה עם אנשים קרובים לנו, ואת ימי החג לטיולים ולפעילות גופנית כך נוכל לחסוך קלוריות וגם לשרוף אותן. כבודו של האוכל במקומו מונח, אבל הוא בהחלט אינו העיקר. חג שמח!