הכנסת אישרה סופית את הצעת חוק זכויות החולה

אושר סופית: הורה שהורשע בעבירות מין, לא תידרש הסכמתו לטיפול בילד ולא ימסר לו מידע אודות הטיפול.
מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק זכויות החולה (תיקון מס' 9), התשע"ו-2016. ההצעה הוגשה בכנסת הקודמת ע"י חכ"ל יפעת קריב וקודמה בכנסת הנוכחית ע"י חברות הכנסת עליזה לביא, קארין אלהרר וקבוצת חברי כנסת.
 
מוצע לקבוע כי במקרה שנודע למטפל על הרשעה של הורה בביצוע עבירות מין או אלימות כלפי ילדו הקטין, או על הליך פלילי בעניין כאמור המתנהל באותה עת, לא תידרש הסכמתו של אותו הורה לטיפול בילד ולא יימסר לו מידע אודות הטיפול. ואולם, בית המשפט לענייני משפחה יהיה רשאי, לבקשת ההורה, להורות כי הוראות אלו לא יחולו בנסיבות המצדיקות זאת, וככל שאין בכך כדי לפגוע בטובת הילד. הליך משפטי כאמור לא יעכב את הטיפול הרפואי בקטין, אלא אם בית המשפט קבע אחרת.
 
בדברי ההסבר להצעה נכתב: "חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות נועד להסדיר את היחסים בין האפוטרופוס לילד אשר תחת חסותו. אולם החוק, כפי שהוא כיום, מתיר ידיו של אפוטרופוס להמשיך ולקבל החלטות מהותיות בחייו של הילד גם אם הורשע בבית המשפט בעבירת מין או אלימות כלפי ילדו הקטין. תיקון החוק נועד לתקן עיוות זה, לקחת את האחריות מידי אדם שביצע עבירות מסוג זה בילדו ולאפשר לאפוטרופוס אחראי, לגיטימי וחוקי אחר לקבל החלטות ולגדל את הילד באין מפריע. בכך למעשה נפתר ניגוד עניינים בין האפוטרופוס המורשע לבין החלטות המתקבלות למען טובת הילד ע"י האפוטרופוס השני או אף הילד עצמו."
 
ח"כ עליזה לביא: התיקון הזה נולד בעקבות פניית ציבור מחרידה שהגיעה לחכ"ל יפעת קריב, של קטינה שאביה הורשע לאחר תקף אותה מינית מהסיפור הזה נחשפנו למצב אבסורדי שקיים בחוק במתכונת הקיימת. זה נשמע כל כך מובן מאליו אבל מסתבר שגם את זה צריך לעגן בחקיקה שמשנה את העולם של קטינה שנפגעה ממי שהיה האדם הקרוב אליה ביותר.
 
31 תמכו ללא מתנגדים.