החל שיקום הילדה ששיחקה בגפרורים ונכוותה קשות

החל שיקום הילדה ששיחקה בגפרורים ונכוותה קשות

לדברי ד"ר יובל קריגר, מנהל יחידת הכוויות במרכז הרפואי סורוקה, "במצבים מהסוג הזה, פרט למאבק על הצלת החיים,  המטרה היא להסיר את הרקמה שנפגעה ולהחליפה ברקמה חיה. בכך ניתן להשיג ריפוי מיטבי של הפצעים והאזורים שבהם חסרה רקמה, ולהשיג בהמשך תוצאה משביעת רצון הן מבחינת תפקוד והן מבחינה אסתטית.

בשלב הראשון הוכנסה אדרת לחדר ניתוח, שם הוסרה הרקמה השרופה  ובוצעה השתלת  עור מתורם.  השתלת עור מתורם מהווה תחליף זמני לעור שהוסר ותפקידה לשמר את המקום במשך כשבוע".

בנוסף, נעשה שימוש בתחליף עור מלאכותי העשוי מכמה שכבות ומצופה בשכבת סיליקון.

 

אדרת אושפזה במחלקה לטיפול נמרץ - ילדים והייתה במעקב צמוד של יחידת הכוויות בביה"ח. "ברור היה שזו עומדת להיות דרך ארוכה הכרוכה בסדרה של ניתוחים מורכבים, כשכל העת נשקפה סכנה לחייה של אדרת, בעיקר על רקע זיהומים אפשריים אליהם חשוף הגוף במצב כזה", הוסיף ד"ר קריגר.

 

יחידת הכוויות עליה נמנים  מיטב המומחים בתחום הכוויות פועלת בתוך המחלקה לכירורגיה פלסטית בסורוקה בראשותו של פרופ' ליאור רוזנברג. היחידה עוסקת בכוויות על כל היביטיהן: החל בהדרכה למניעת כוויות שנעשית בקהילה, דרך טיפול ראשוני בכוויות, וכלה בניתוחים משחזרים בכוויות ישנות. במסגרת זו מבצעת המחלקה השתלת עור.

 

לדברי ד"ר מיכאל שרף, מנהל המרכז הרפואי סורוקה: "אני מוקיר ומעריך את עבודתם ונחישותם של הצוותים הרפואיים שטיפלו באדרת ועשו כל שניתן על מנת להשאירה בחיים. מקרה זה מוכיח שוב את הצורך בקיומה של יחידת הכוויות בסורוקה שנותנת מענה לעשרות מקרים בשנה של ילדים וגם של מבוגרים במצב של כוויות קשות".