ישראל מציינת שנה לחוק חופשת לידה לאבות

ישראל מציינת שנה לחוק חופשת לידה לאבות
פרוקטר אנד גמבל ישראל עושה צעד נוסף לכיוון קידום שוויון מגדרי, ומכריזה על הרחבת חופשת לידה לאבות בישראל, מ- 6 ימים כפי שמעוגן בחוק, לחופשה בת 30 ימים, וזאת במימון מלא של החברה.
 
אופיר גוטמן, מנכ"ל פרוקטר אנד גמבל ישראל, אשר הוביל מהלך זה מציין: "מתוך סקרים שאנו עושים בקרב סטודנטים ועובדים שלנו, אנחנו רואים שבני דור המילניאלים (דור Y) רואים עצמם נוכחים בגידול הילדים, נשים וגם גברים. הם מעוניינים להיות בעלי זכות בחירה – לעסוק בהורות וגם בקריירה ולנהל אורח חיים גמיש בין השניים – ואנחנו כחברה, רוצים להוביל ולאפשר את זה. זהו המשך טבעי לפעילות הרבה שהחברה עושה בנושא הגיוון התעסוקתי ושוויון הזדמנויות. לאחרונה אף זכה הסניף הישראלי של החברה באות הגיוון ע"ש דב לאוטמן מטעם ארגון מעלה והפורום הישראלי לגיוון תעסוקתי."  
 
יוזמה זו מושקת כשנה לאחר כניסתו לתוקף של חוק חופשת לידה לאבות,  שיזמה חה"כ תמר זנדברג ממרצ  ואשר מעניק לאבות חופשת לידה בת שישה ימים שהמעסיק מחויב לכבד. אך מסקר שנערך על ידי פרוקטר אנד גמבל ישראל,  לרגל השקת התוכנית,  נמצא כי  רק 1 מתוך 10 גברים ישראלים  מודע לזכאותו  לחופשת לידה  ורק  1 מתוך 4 אבות, שנולדו להם ילדים בשנה האחרונה, דיווחו שמימשו את זכותם לניצול חופשת ההורות.
 
עוד מממצאי הסקר, שנערך באמצעות "מכון רושינק מחקרים אסטרטגיים", בקרב כ- 400 גברים ישראלים בני 25-44 :
 
ד"ר נדב פרץ-וייסוידובסקי, חוקר מדיניות כלפי אבות ומשפחות, המכללה האקדמית אשקלון : "בשנים האחרונות, יותר ויותר מדינות מעניקות חופשת לידה יעודית, השמורה לאב בלבד. מחקרים מראים כי כאשר אבות יוצאים לחופשת לידה, יש לכך השפעות חיוביות רבות: ראשית, כמובן, הילדים הנהנים מתשומת לב ומטיפול משני הוריהם: אבות היוצאים לחופשת לידה מפתחים דפוסי טיפול ארוכי-טווח, וממשיכים לטפל בילדיהם יותר ממי שלא יצאו לחופשה, גם שנים לאחר הלידה; לכך יש כמובן גם השפעה על אמהות - נשים שבני-זוגן יצאו לחופשת לידה פנויות יותר לקריירה שלהן, ולכך יש השפעה חיובית על שיעור התעסוקה של נשים ועל התקדמות הקריירה שלהן.
 
"עוד מראה המחקר כי לנכונות של חברות עסקיות להציע לעובדיהן אפשרות לאזן בין עבודה למשפחה - ובפרט תכניות מורחבות של חופשת לידה - יש השפעה משמעותית על היחס של העובדים לחברה, על המוטיבציה בעבודה, על המחויבות למקום העבודה ועל ההתמדה בו. כך שהמהלך של פרוקטר אנד גמבל מועיל לכל הצדדים - לילדים, לאבות, לאמהות וגם לחברה עצמה".