יאיר לפיד בכינוס בחירות מיוחד של ויצו ליום האישה ה

יאיר לפיד בכינוס בחירות מיוחד של ויצו ליום האישה ה
"כל עוד נשים מופלות בישראל, אני לא יכול להיות שלם עם הגבריות שלי"
 חברות כנסת ומועמדות מובילות מכל המפלגות הציגו את תכניותיהן לשיפור מצב הנשים בישראל
 
ויצו קיימה היום כינוס מיוחד לקראת הבחירות בסימן יום האישה הבינלאומי, אשר עסק בקידום מעמד האישה וזכויות נשים בישראל. בכינוס, שנערך במרכז "נא לגעת" ביפו השתתפו למעלה מ-600 נשים, אשר הגיעו לשמוע את חברות הכנסת והמועמדות הבולטות מכל הקשת הפוליטית שהופיעו בכינוס. חברות הכנסת והמועמדות נדרשו להשיב על סוגיות בוערות המשפיעות על מעמדן של נשים בישראל ולהציג את תכניתן לקידום שוויון מגדרי בתחומים שונים. 
 
בתחילת הכינוס קיבל יאיר לפיד הוקרה על עשייתה של "יש עתיד" לקידום נשים בישראל. מתוצאות מחקר שערך אתר "סלונה" ושהוצגו בכינוס, עולה כי המפלגה שעשתה את המירב עבור נשים בישראל בכנסת היוצאת, היא 'יש עתיד'. במקום השני דורגה 'מרצ' ואחריה 'המחנה הציוני'. הרשימה הערבית המאוחדת דורגה לפני הליכוד והבית היהודי. במקומות האחרונים דורגו המפלגות הדתיות. 
לפיד, שהגיע עם רעייתו ליהיא לפיד, אמר בדברי התודה: " כל עוד נשים מופלות בישראל - אני לא יכול להיות שלם עם הגבריות שלי. כל עוד יש נשים מוכות, מוטרדות מינית או מנוצלות- הגבריות צריכה להרכין ראש. כל עוד נשים מקבלות שכר נמוך יותר מגברים- אז אני כגבר לא יודע אם אני יותר טוב או פשוט משתייך למגדר הנכון.  אני נחוש להילחם בתופעות פסולות כאלו, כי אני רוצה ליהנות מזה שאני גבר מבלי להתנצל על כך, כי גבר אמיתי יודע שנשים שוות לו בכל דבר". 
 
במרכז האירוע נערך פאנל בהשתתפות חברות הכנסת גילה גמליאל "ליכוד", איילת שקד "בית היהודי", יפעת קריב "יש עתיד", מיכל רוזין "מרצ", והמועמדות טלי פולוסקוב, ראש עיריית ערד המתמודדת ברשימת "כולנו", אילת ורבין נחמיאס- המחנה הציוני ונעה  ארז, המתמודדת ברשימה הראשונה לכנסת של נשים חרדיות "ובזכותן". 
את הפאנל הנחתה העיתונאית נסלי ברדה, והוא עסק בסוגיות חברתיות בוערות, כגון: פערי השכר בין גברים ונשים, הבטחת ייצוג הולם לנשים במוקדי קבלת ההחלטות, העלאת גיל הפרישה לנשים, שוויון בנטל ושירות חיילות בצבא, הרפורמות הצפויות בתחום דיני המשפחה והתנהלות בתי הדין הרבניים כלפי נשים ועוד.
 
במהלך הדיון התפתח ויכוח בין חברות הכנסת גילה גמליאל, אילת שקד ומיכל רוזין. גמליאל הכריזה כי היא תומכת בהשוואת משך שירות נשים בצה"ל למשך שירות גברים וכי יש להאריך את תקופת השירות של חיילות. עוד הודיעה, בניגוד לכל חברות הכנסת האחרות, כי היא תומכת בהעלאת גיל הפרישה לנשים מגיל 62 ל-64 ובביטול חזקת הגיל הרך, המעניקה את החזקה על ילדים עד גיל 6 לאמא, במקרה של פרידת ההורים.  "משך השירות בצה"ל צריך להיקבע על בסיס המקצוע ולא על בסיס מגדר", אמרה גמליאל.
ח"כ אילת שקד, שכיהנה כיו"ר הועדה לשוויון בנטל אמרה כי היא התנגדה להארכת תקופת השירות לנשים, היות וחיילות יכולות לחתום על הארכה בחלק גדול של התפקידים אך היות ורק 52% מהנשים מתגייסות, לא נכון להעמיס עליהן הארכת שירות. 
בתגובה לתמיכתה של ח"כ גמליאל בחקיקה להשוואת מצבן של נשים בצבא ובפרישה מעולם העבודה תקפה ח"כ מיכל רוזין (מרץ) ואמרה: "לפני שמקדמים השוואת תנאים, צריך לדאוג לשוויון אמיתי בין גברים ונשים בכל התחומים. הממשלה היא הארגון המפלה ביותר והפוגעני ביותר במשק. מעסיק הקבלן גדול ביותר. במקום שהמדינה תיתן דוגמא למגזר הפרטי, הממשלה מנציחה אפליה בתעסוקת נשים".
 
כשנשאלה המתמודדת נעה ארז, מהרשימה הראשונה בהיסטוריה הפוליטית של נשים חרדיות מה הביא אותה לפוליטיקה סיפרה כי כשלא קבלו את בנותיה לבית ספר בירושלים, רק בשל מוצאן, היא הבינה שעליה להילחם כדי לשנות את המצב. לדבריה חברי הכנסת של ש"ס לא פעלו מעולם כדי לקדם את מצבן של הנשים החרדיות. "הם לא עשו בשבילנו את העבודה. יש כל כך הרבה סוגיות שצריך לקדם כדי להטיב עם חייהן של נשים חרדיות וכלום לא נעשה", אמרה נעה. היא תקפה את אריה דרעי, יו"ר ש"ס על שהביע ביקורת על עיריית ת"א על כך שלא נבחרה אישה ברשימת חברי "יקיר ת"א" ופנתה אליו: "איך זה שאתה לא  מצאת אף אישה אחת לרשימה שלך?".
עוד ספרה כי התקשורת החרדית גם היא מפלה את הרשימה החדשה שלהן ומדירה אותן וכי בכוונתן לפנות לבג"צ בעניין. 
 
חברות הכנסת התבקשו להכריז על חקיקה אחת שהן מתחייבות לקדם בכנסת הבאה:
ח"כ אילת שקד הכריזה כי היא מתכוונת לקדם הצעת חוק למתן שעת תשלום נוספת בכל יום, לנשים שבבעליהן עושים שירות מילואים.
ח"כ מיכל רוזין- ביטול העסקה קבלנית שפוגעת בעיקר בנשים וקידום נישואין וגירושין אזרחיים.
ח"כ גילה גמליאל- השוואת תקופת השירות לנשים וגברים.
ח"כ יפעת קריב- ביטול התיישנות על הטרדות מיניות. 
נעה ארז- ביטול מכסות לתלמידים ספרדיים במערכת החינוך החרדית.
אילת נחמיאס ורסין- הכרה בהוצאות מטפלת ותמריצים להעסקת נשים מבוגרות. 
 
כל חברות הכנסת והמועמדות הסכימו כי יש לפעול להגדלת ייצוג של נשים בכנסת ובממשלה וקראו לנשים להתמודד ברשימות המפלגות ולקחת חלק בפוליטיקה המקומית והארצית. "ככל שנשים תתמודדנה יותר ותכנסנה לרשימות המפלגות, כך נוכל להשפיע יותר".  
 
גילה אשרת, יו"ר ויצו ישראל: "במדינה בה נשים מהוות למעלה מ- 50%, צדק חברתי הוא גם צדק מגדרי. לצערנו במשך שנים אנו לא רואות שיפור בייצוג נשים הולם ושווה במוקדי הכוח, ואנו קוראות לנשים המכהנות בכנסת ובממשלה לדרוש את אשר מגיע להן ולחולל שינוי של ממש במעמד האישה בפוליטיקה הישראלית, למען כלל הנשים בישראל."