כללי זהירות בשימוש וצריכת דגים בחג

לקראת החג וההיערכות לארוחות החג, משרד הבריאות מרענן את כללי הזהירות, למניעת זיהום בחיידק ה-Vibrio vulnificus, בעיקר בדגים: מושט/אמנון,בורי ודניס.

החיידק עלול לגרום לזיהומים חמורים. מאפיין הזיהום: כאב חזק, בצקות, בועות, דלקת תת-עורית, ובמקרים מסוימים גם אלח דם.

על פי נתוני המחלקה לאפידימיולגיה במשרד הבריאות אירעו עשרה מקרי Vibrio vulnificus, מספטמבר 2007 עד סוף אוגוסט 2008.

 

על מנת להימנע מהזיהום  מומלץ:

  1. לקנות דגים רק ממקומות מורשים (בעלי רשיון עסק).
  2. לוודא כי הדגים המוצגים בויטרינת הקירור מוחזקים על שבבי קרח בטמפ' של c - .
  3. ככלל, אין לקנות דגים ישירות מבריכות דגים או מדוכנים פתוחים בהם לא נשמרים תנאי קירור נאותים.
  4. יש להימנע ממגע ישיר עם הדגים החיים או הטריים.
  5. אין לקנות דגים חיים או מצוננים שלמים. יש להקפיד לקנות רק את הדגים, שנוקו מסנפירים, קשקשים וזימים.
  6. חולים במחלות כרוניות, ו/או בעלי מערכת חיסון מוחלשת ו/ או פצעים פתוחים בידיים -  מומלץ שימנעו מכל מגע עם הדגים.
  7. אורנה מלכי לבנה מנהלת פורום תזונה ב mamy מוסיפה: "לנשים בהריון חשובה התנהגות זהירה בצריכת דגים שבעתיים, מאחר ובדגים קיימים גם חיידקים שאינם מזיקים לאם, אך מסוכנים לעובר". "ההוראות הכלליות הנן: צריכת דגים באופן מתון (לא יותר מ 3 פעמים בשבוע והימנעות ממגע יד או צריכת דגים לא עשויים".