כנס עולמי ראשון בנושא הפלות חוזרות

כנס עולמי ראשון בנושא הפלות חוזרות

בכנס העולמי הראשון בנושא הפלות חוזרות שהתקיים בצרפת,  בראשותו של פרופ'  בשירי, מנהל יולדות ג' והשירות להפלות חוזרות בסורוקה,  השתתפו מאות גינקולוגים ומומחים מתחומים נוספים מכל העולם.  לרופאי סורוקה היתה נציגות מרשימה בכנס. המשתתפים נחשפו לחידושים ולפריצות דרך בתחום של הפלות חוזרות.

לאחר שנים שבהן נושא ההפלות חוזרות "הוזנח" בהיבט של מחקר ומידע, פרופ' אשר בשירי - מנהל יולדות ג' והשירות להפלות חוזרות במרכז הרפואי סורוקה, מוביל מהלך עולמי לקידום המחקר בתחום, לאבחון ולטיפול, שייתן בסופו של דבר מענה לנשים שסובלות מהפלות חוזרות.

פרופ' בשירי עמד בראשו של כנס בין-לאומי בנושא הפלות חוזרות שהתקיים בעיר קאן שבצרפת, ובו הצליח לכנס יחד מומחים בעלי שם ומובילים בתחום  מכ-60 מדינות בעולם, כגון: ארה"ב, דרום אמריקה, אירופה, סקנדינביה, איראן, ערב הסעודית, כוויית, עירק, סין ומצרים.
גם למומחים בסורוקה היתה נציגות מרשימה: ד"ר דוד יוחאי, ד"ר אבי הרלב, ד"ר נעמה שטיינר, ד"ר דן תירוש, ד"ר נטע בן שלום, ד"ר רנית חזקיהו, ד"ר חנה זידנברג, ד"ר מאור קביסה,  גב׳ זהבה יוחאי,  גב׳ שלומית הרלב וגב׳ טני הרוש.

הכנס נמשך ארבעה ימים וכלל: הרצאות מוזמנות שהוצגו בהן  מכלול ההיבטים של הנושא לצד מחקרים  מכל העולם.

אבדן הריון הוא חוויה קשה לכל אישה, בוודאי אם הוא קורה יותר מפעם אחת. הפלה מוגדרת כסיום הריון עד שבוע 20, כאשר  מרבית ההפלות הספונטניות מתרחשות בטרימסטר הראשון (עד סוף שבוע 12 להריון).  
שיעור האובדן של הריון בודד המאובחן קלינית הוא 15%-12% ושיעור הנשים שלהן שתי הפלות רצופות או יותר הנחשבת סובלת מהפלות חוזרות הוא כ-5%.

הגורמים להפלות הם רבים וכוללים: הפרעות כרומוזומליות בעובר, מחלות רקע של האם, גיל אם מבוגר, קרישיות יתר והפרעות מבניות ברחם. יחד עם זאת, במחצית מהמקרים לא ניתן לאתר גורם ספציפי להפלות החוזרות.

במרכז הרפואי סורוקה הוקם מסד נתונים, מהייחודיים בעולם, של נשים שחוו הפלות חוזרות והמומחים בחטיבה למיילדות וגינקולוגיה בסורוקה מובילים מחקרים חדשניים בתחום.
בין המחקרים של סורוקה שהוצגו בכנס:
 

מאפיינים של נשים עם הפלות חוזרות הסובלות ממומים ברחם:
נשים עם הפלות חוזרות ומומים ברחם שבעברן ניתוח קיסרי, הן בסיכון יתר להפלה חוזרת ולכן מומלץ להציע להן מעקב קפדני יותר בהריון החדש.
 

תוצאות של נשים עם הפלות חוזרות שסובלות גם מבעיות של אי פוריות:
המחקר הראה שבקרב נשים כאלה המטופלות בתכשיר נוגד קרישה, קיים סיכוי גדול פי שבע להגיע ללידת חי בהריון הבא לעומת נשים ללא טיפול.
 

היבטים אימונולוגיים (מערכת החיסון) בנשים עם הפלות חוזרות:
המחקר שופך אור על ההיבטים החיסוניים כאחד מהמנגנונים שקשורים בהפלות חוזרות ושלמעשה בו מתמקד הטיפול העתידי בנשים אלו.

האיכות האקדמית הגבוהה של העבודות והמצגות שהוצגו בכנס, מאפשרת לקדם ולפתח את המחקר בתחום תוך שיתוף פעולה בין מרכזים רפואיים מכל העולם.