מפגש חוצה דורות - בפגיה

מפגש חוצה דורות - בפגיה
ההורים – נולדו בשבוע מוקדם ואושפזו בפגיה של המרכז הרפואי הלל יפה.
הבן – הלך בעקבות הוריו ואושפז בפגיה לאחר לידה בשבוע ה- 35 להיריון לפני 4 חודשים.
השבוע, במסגרת מרפאת מעקב לפגים המתקיימת במכון להתפתחות הילד של המרכז הרפואי הלל יפה, גילה הצוות הרב מערכתי את ההיסטוריה המשפחתית הבלתי שגרתית. התרגשות מיוחדת נרשמה כאשר הבינו כולם כי ענת קליק, הפיזיותרפיסטית המטפלת בתינוקות הפגיה מזה 30 שנים, ככל הנראה טיפלה גם בהורים וגם בתינוקם.
ואליד קבהא נולד לפני 27 שנה בשבוע 33 להריון אמו ואושפז בפגיה של המרכז הרפואי הלל יפה. אישתו, חולוד, נולדה לפני 26 שנה, בשבוע 32 להריון אמה, וגם היא אושפזה בפגיה. לפני 4 חודשים, הגיעה חולוד לחדר מיון יולדות של "הלל יפה", כשהיא בשבוע 35 להריונה שלה. לאחר בדיקות הוחלט כי יש לבצע לידה מידית, מסיבות של משקל עובר נמוך. בנה, אמין ואליד, אכן נולד במשקל של 1.516 ק"ג, ובדומה להוריו - אושפז באותה פגיה בה שהו הוריו כשנולדו. הוא שוחרר בבריאות תקינה לאחר 40 יום, ובדומה לפגים אחרים, זומנו הוא והוריו למרפאת מעקב  מיוחדת לפגים במכון להתפתחות הילד.  
את ההיסטוריה המיוחדת של משפחת "בוגרי הפגיה של הלל יפה" גילה צוות המרפאה השבוע, במהלך הביקור הראשון במרפאה. המידע הפך מיוחד עוד יותר, עת הבינה ענת קליק, פיזיותרפיסטית הפגיה במהלך 30 השנה האחרונות כי כפי הנראה טיפלה והדריכה גם את הוריהם של ואליד וחולוד, בר לפני 26-27 שנה, בעת שהיו בפגיה. מפגש חוצה דורות, שכמוהו לא זכור לצוות. 
"היופי בכל העניין", מציינת ענת קליק, "הוא שכעת הזוג זוכה לסיוע מקצועי גם בבית – האמהות שלהן יודעות בדיוק מה צריך לעשות לילד– איך להאכיל, איך לטפל, אילו תרגילים לבצע וכו'- כל הפעולות שילד שנולד טרם זמנו זקוק להן לשם התפתחות תקינה. ישנה השתתפות פעילה של הסבתות". 
לאמירה הזאת, הצטרף כל הצוות בחדר: ד"ר מיכאל איידל- נוירולוג הילדים במרפאה, נוגה פילוסוף – הדיאטנית, וזוהר גדיש- המרפאה בעיסוק – כולם התרגשו לא פחות מענת קליק. ד"ר מיכאל איידל: "גידול ילד שנולד טרם הזמן הוא עניין מורכב ולעיתים מאתגר. פעמים רבות אנחנו מלווים את ההורים, והם צריכים להנחיל את "התורה" לסביבה התומכת – סבים וסבתות, מטפלים ועוד. במקרה הזה, התמיכה הסביבתית מבחינת הידע- היא יתרון אדיר". 
על כך מוסיף ואליד קבהא: "אמא שלי עוזרת לנו בהאכלה, ברחצה, בתרגילים ועוד כל מיני דברים ששונים מגידול ילד שנולד במועד. היא זוכרת הכול, וזה נהדר". 
כאמור, במרפאת מעקב הפגים, המתבצעת המכון להתפתחות הילד של "הלל יפה" מזה מספר שנים, משתתף צוות רב מערכתי – רופא, פיזיותרפיסטית, מרפאה בעיסוק ודיאטנית- הרכב הקיים רק במעט מרפאות מעקב דומות ברחבי הארץ. בכל מפגש זוכים ההורים לבדיקה של כל הגורמים הנ"ל במשך כחצי שעה ויותר, ובהתאם מקבלים הנחיות לביצוע בבית עד לבדיקת המעקב הבאה.