שידורי סרטונים ותמונות קשות לצפייה מזירת הפיגועים.

דו"ח מיוחד שהוגש לועדה לזכויות הילד ע"י נציבות הפניות של הרשות השניה לטלויזיה ולרדיו, מציג כ-1100 תלונות שעסקו בתכנים פוגעניים הנוגעים לילדים ולנוער. כ-82% מהן נמצאו מוצדקות.


הוועדה לזכויות הילד קיימה סדרת דיונים בנושא חשיפתם של ילדים לתכנים פוגעניים ובהם התייחסה גם לשידורי סרטונים ותמונות קשות לצפייה מזירת הפיגועים. החלטות הוועדה היו כי על משרד התקשורת להוביל מהלך לגיבוש אמנה  שתקבע עקרונות לשידורי המידע הוויזואלי מזירות הפיגועים בשיתוף עם משרד החינוך, המשרד לביטחון הפנים, מועצת העיתונות וכלי התקשורת השונים במטרה למזער את חשיפת הילדים לתכנים פוגעניים ולאפשר להם התמודדות רגשית טובה בחשיפה ארעית, על מנת למזער את התופעות החרדתיות. בנוסף על משרד החינוך לתווך לתלמידים את המציאות של התקופה האחרונה.


חה"כ יפעת שאשא ביטון, יושבת ראש הוועדה אמרה כי "בעקבות גל הטרור הנוכחי תמונות וסרטונים מציפים את הרשתות השונות ומשודרים ללא הפסקה בערוצי המדיה השונים. סרטונים אלה גורמים אצל הילדים לאובדן התמימות ולזריעת חרדה מתמדת בקרבם ולכן יש למנן את הקרנת התכנים הפוגעניים". לדברי חה"כ שאשא ביטון, הורים זועקים לעזרה לנוכח חוסר האונים שלהם מול התופעה.


דו"ח מיוחד שהעבירה הרשות השניה לטלויזיה ולרדיו ליו"ר הועדה לזכויות הילד מציג את נתוני התלונות המתקבלות בנציבות פניות הציבור. בשנת 2014 הוגשו כ-5000 תלונות. כ-1100 מתוכן עסקו בתכנים פוגעניים הנוגעים לילדים ולנוער.  כ-82% מתלונות אלה נמצאו מוצדקות. ניתן לראות עליה ממשית במספר הפניות לעומת השנה הקודמת.


בנוסף עוסק הדו"ח בפילוח התלונות הנוגעות לילדים ולנוער, ניתוח התלונות והטיפול בהן. תוצאות הדו"ח מראות כי הדברים המטרידים ביותר את הצופים שרובם הורים לילדים, הם תכנים הנושאים אופי אלים מילולית ופיזית ותכנים בעלי אופי מיני, המשודרים כמעט בכל שעות היום, בין היתר בשעות שבהן צופים ילדים. לצד הרגישות הגדולה שמגלים ההורים שפנו בנושא, הם מגלים מעורבות גדולה יותר בניסיון להסיר או לתקן תכנים פוגעניים.


נציבות פניות הציבור פועלת להעלאת ולחשיפת הנציבות במטרה לעודד את הציבור להתלונן על תכנים פוגעניים, נוקטת מדיניות של אפס סובלנות בטיפול בתלונות העוסקות בילדים ובנוער ויוצרת שיתוף פעולה עם הגורמים המקצועיים בהם הזכייניות וארגוני הילדים.
יו"ר הועדה קוראת לכלל הציבור לשיתוף פעולה בנושא תוך שימוש בערוץ טיפול זה כי המאבק במזעור החשיפה לתכנים אלה , מוטל על כולנו.