מתחילים את השנה בבטחה

מאכלי חג שאינם מומלצים לאכילה לילדים מתחת לגיל חמש: דגים, פירות קשים, רימונים, תמרים, אגוזים ושקדים; במהלך החג – מומלץ לנקוט באמצעי הבטיחות הדרושים בשימוש במכשירים ובסירים חמים.



מתחילים את השנה בבטחה

 המלצות 'בטרם' לשנה בטוחה

בראש השנה, נוהגים לאכול מאכלי חג מסורתיים (דג, תפוח עץ, תמר ועוד). לא כולם מתאימים לילדים עד גיל 5 וחלקם דורשים צורת הגשה מיוחדת.

מהנתונים עולה כי, כ - 9 ילדים מתים מדי שנה בישראל  עקב חנק, מתוכם כ 6 תינוקות עד גיל שנה. חנק היא הסיבה השנייה לתמותת ילדים בגילאי 0-14 כתוצאה מפגיעות.


למה זה קורה?

  1. דרכי הנשימה של ילדים קטנים אינן מפותחות דיין: הן צרות וקטנות יותר משל מבוגר.
  2. ילדים קטנים פגיעים יותר כיוון שרפלקס השיעול שנועד להוציא חפץ זר שחדר לדרכי הנשימה אינו מפותח דיו.
  3. לילדים קטנים אין שיניים טוחנות מפותחות וחזקות בכדי ללעוס היטב את המזון, ולכן קיים סיכון גדול יותר לשאיפה של מזון בשלמותו.

 

כך תתאימו את מאכלי החג לילדיכם הצעירים מגיל 5:

דג - עצמות הדג עלולות לגרום לחנק, יש לחתוך את בשר הדג ולסלק את העצמות והחלקים הקשים שבו.

גזר, תפוח וכל פרי או ירק קשים יש לחתוך לחתיכות קטנות, לרסק או לרכך בבישול.

רימון – גרגריו אינם מומלצים לאכילה. ניתן להכין מיץ רימונים ולהגישו לילדים קטנים.

עוגת דבש המכילה אגוזים, צימוקים או שקדים – אינה מומלצת לילדים צעירים.

תמר - יש לגלען ולחתוך את בשרו לחתיכות קטנות.

 

ארוחת החג: