תאונות תלמידים – מי? מדוע? ומתי?

הילד/ה נפל/ה בבית הספר/בגן, ההורה המודאג מקבל שיחת טלפון ורץ למוסד החינוכי של בנו/בתו – סיטואציה מוכרת? ובכן, מה עושים?



מאת: עו"ד מרסל בלקר


תאונות תלמידים – מי? מדוע? ומתי?
ההורה מקבל לידיו את דף הביטוח מאת מזכירת בית הספר אולם ראש מעייניו נתונים לטיפול רפואי בבנו/בתו. כתבה זו באה לעשות לכם סדר בעניין ביטוח תאונות אישיות לתלמידים, מי זכאי? מתי? ובאילו מקרים? וחשוב מכך מתי אין כיסוי בפוליסה?
 
חשוב לציין שפוליסת ביטוח תאונות אישיות תלמידים מכסה תלמידים לפי חוק חינוך חובה, היינו מגיל 3 ועד כיתה י"ב (כולל). כמו כן הפוליסה גם מכסה הורים שנפגעו בעת פעילות רשמית של המוסד החינוכי כגון: מלווה בטיולים או משגיח באירועים אחרים. 
 
הפוליסה מכסה בכל זמן ובכל שטח מדינת ישראל, היינו גם בעת שהתלמיד שהה מחוץ למוסד החינוכי ולא בשעות הפעילות של המוסד החינוכי. כך למשל אם הילד/ה נפלו ברחוב, בגן משחקים, בבית וכיו"ב, בשעות אחר הצהרים, הפוליסה תקפה גם לגביהם ובהתקיים אחד מן המקרים המכוסים בפוליסה ניתן לקבל פיצוי כספי. חשוב להבהיר כי הפוליסה איננה מכסה תאונה שקרתה בחו"ל אלא אם נקנה כיסוי נפרד ומתאים לכך. 
 

המקרים המכוסים בפוליסה: 

 

חריגים חשובים לפוליסה:

 

אז מה עושים כשקורית תאונה?

בעת קרות התאונה אין לנו כהורים מושג מה הנזק ומה עלול לקרות. לעיתים נזק שנראה לנו חולף ובלתי משמעותי עלול עם הזמן לקבל מימדים אחרים ולהפוך לנזק ארוך טווח ולפיכך בכל מקרה של אירוע כזה חשוב להתייעץ עם עו"ד המנוסה בתחום ולקבל מידע. 
***אין באמור בכתבה זו כדי להוות תחליף לייעוץ משפטי ו/או ייצוג משפטי ע"י עורך דין ואין לראות באמור בו יעוץ ו/או ייצוג משפטי מכל סוג.
 
כתובת דף פייסבוק של הכותבת: https://www.facebook.com/belkerlaw/?ref=aymt_homepage_panel