לחזור להתעורר בזמן!

לקראת פתיחת שנת הלימודים על כל המשפחה להיכנס לארגון טוב יותר של זמני השינה. וכל כך למה? מחקרים מראים כי שעות שינה לא מספיקות פוגעות ביכולת התפקודית והלימודית.



לחזור להתעורר בזמן!

ימי הקיץ משנים אצל רבים מאיתנו את הרגלי השינה. החום הגדול מאלץ אותנו לדחות את הפעילות בחוץ לשעות הערב המאוחרות, החושך יורד בשעה מאוחרת יותר ונעים בחוץ בשעות הערב והלילה.  מה שקורה לרוב הוא שהילדים הולכים לישון בשעה מאוחרת, וזה בלי להזכיר את המתבגרים שלרוב הופכים בחופש את הלילה ליום ואת היום ללילה...

 

בתקופת החופש הגדול כל עוד אפשר לישון בשעות הבוקר זה לא מהווה ממש בעיה, אבל, לקראת פתיחת שנת הלימודים על כל המשפחה להיכנס לארגון טוב יותר של זמני השינה. וכל כך למה? מחקרים מראים כי שעות שינה לא מספיקות פוגעות ביכולת התפקודית והלימודית.

 

בדרך כלל מקובל שילדים בגילאי 3-6 שנים ישנים 11-12 שעות ביממה (כולל שנת צהריים, אם קיימת), וילדים בגילאי 6-12 שנים ישנים 11-10 שעות ביממה. מגיל 12 ועד סיום גיל ההתבגרות - כ-9 שעות ביממה.

 

מה אפשר לעשות?

לדברי יעל אברבוך, דיאטנית ויסוצקי, מספר ימים לפני תחילת הלימודים יש לשבת ולהסביר לילדים ששינה לא מספיקה תפגע להם בלימודים וכדאי בסיכום איתם להתחיל ולהקדים בהדרגה את שעות השינה.

יומיים לפני תחילת שנת הלימודים כדאי להעיר אותם בשעה שהם מיועדים לקום בזמן הלימודים. כדאי לעשות פעילות גופנית בשעות אחר הצהריים אבל לא קרוב די לשעת השינה

וכדאי להפחית את צריכת הקפאין בייחוד משעות הצהריים ולהימנע מקפה או קולה. מומלץ לשתות חליטת צמחים מתיונים ואפשר להיעזר אפילו בחליטות הידועות כמרגיעות ומשרות שינה כמו חליטת קמומיל.  אם לילדים חם מדי לשתות תה צמחים כדאי לדעת כי אפשר גם לשתות את חליטות קרות: אופן ההכנה: הכניסותיוןלכוסעםמעטמיםרותחיםלמשך 3-4 דקות. המתיקולפיהטעםֿ(ניתן להמתיק בממתיק מלאכותי) , הוסיפוקרחומיםקריםוערבבו.