איך להתמודד עם המצב הרגשי המלווה את הכינמת

 הדרך המוכרת להתמודדות עם תופעת הכינמת היא הטיפול הפרקטי, מציאת הפתרון היעיל ביותר לחיסול הפיזי של התופעה. לרוב, אין אנו בודקים את מצבו הרגשי של הילד, ואת מצבנו שלנו. תופעת הכינים עלולה לעורר בנו גועל, דחייה, תסכול ואולי גם בושה, ולהשפיע ישירות על תגובתו הרגשית של הילד ואף להחריף אותה. לילד ישנן מספיק סיבות לחוש חוסר נוחות: הגירוד האינסופי עלול להפוך אותו לרגזני ועייף; תחושת תסכול הנובעת מחוסר השליטה בתופעה; וכן ההתמודדות החברתית שעלולה להיות בלתי נעימה. חברת טבע מציעה כמה טיפים להתמודדות רגשית משותפת של הילד וההורה עם התופעה הלא נעימה.



איך להתמודד עם המצב הרגשי המלווה את הכינמת

 

 

 

 

·         בראש ובראשונה מומלץ לשוחח עם הילד ולאפשר לו לחלוק את רגשותיו וחוויותיו באופן שבו הוא ירגיש נוח. כדאי להתעניין ולשתף את הילד בכל שלבי הטיפול, ולחזק אצלו את ההרגשה כי הוא אינו אשם בכך שה"אורחות" הגיעו לביקור בראשו. כך, הילד הופך להיות שותף להתמודדות, לוקח אחריות, ותחושת הסודיות והבושה  מתחלפת ברגשות חיוביים יותר.

·         דרך נוספת הנה קריאה משותפת בספרים, חוברות וחומרים מהאינטרנט שעוסקים בנושא. ספרות ילדים, כדוגמת "הכינה נחמה" מאת מאיר שלו, שעוסקת בכינים מאפשרת לילד להזדהות עם הגיבור הספרותי, בעוד ההורה ממזער את המסרים השליליים ומטפח את המסרים המיטיבים והמחזקים.

·         גם הטיפול עצמו יכול להפוך לחוויה. למשל רכישה משותפת של התכשירים או בחירת צבע המסרק יתנו לילד תחושה שהוא לוקח חלק בטיפול ושותף לו. ניתן להפוך את זמן הטיפול בכינים לחווייתי ולנצלו להעמקת הקשר בין הילד להורה.

 

·         אמבטיה לכל הבובות- ניתן לכלול במהלך הטיפול בובות וצעצועים שיעברו את התהליך יחד עם הילד. משחק הינה דרך יעילה ביותר לחזק תחושות חיוביות אצל הילד ולאפשר להורים ללמוד על עולמו הפנימי של הילד.

·         לאחר האמבטיה, סביב הסירוק שאורך זמן רב ולעיתים מכאיב ואינו נעים, ניתן לשלב מגוון משחקי לימוד והעשרה כיד הדמיון והיצירתיות הטובה עליכם: ללמוד לספור, ללמוד על בעלי חיים, מקומות בעולם וכד'.