איך מעצבים חדר ילדים במשותף??

חדר ילדים משותף הוא פתרון שרבים מאיתנו משתמשים בו, אך אם לא נעצב אותו נכון הוא עלול להיות צפוף, עמוס ולא נוח.



רשת רהיטי דורון מעניקה טיפים ועצות כיצד ניתן לעצב חדר ילדים משותף פונקציונאלי, נעים ונוח..

 


איך מעצבים חדר ילדים במשותף??

חדר ילדים משותף הוא פתרון שרבים מאיתנו משתמשים בו, אך אם לא נעצב אותו נכון הוא עלול להיות צפוף, עמוס ולא נוח.

ניצן הורוביץ, המעצב הראשי של רשת רהיטי דורון מסביר כיצד ניתן לעצב את חדר הילדים המשותף בצורה פונקציונאלית, נוחה ומזמינה וזאת תוך יצירת תחושת מרחב בחדר ואווריריות נעימה:

 

1.             מיקום המיטות בחדר: כשמדובר בחדר ילדים משותף, לצורת הנחת המיטות בחדר יש משמעות מאוד גדולה על תחושת חלל החדר והמרחב. ניתן להשתמש בשתי אופציות לחלוקת חלל החדר לפי גילאי השותפים בחדר וצרכי הבית. האופציה הראשונה ממקסמת את החלל בחדר ויוצרת משטחי פעילות ושהייה מגוונים ורחבים בחדר. לצורך כך, רצוי למקם  את המיטות בצורת האות ר' כשארונית קטנה חוצצת ביניהן. אופציה נוספת היא ליצור חלוקה מובנית וסימטרית של החדר על ידי מיקום המיטות בחדר שהמיטות תהיינה מקבילות האחת לשנייה. העמדת המיטות בצורה הזו תיצור חללים פרטיים בחלוקת החדר ובמקרה כזה תיווצר סימטריה אחידה לחלל הפרטי .

 

2.             בחירת ארונות לחדר: בבחירת הארון לחדר יש לבחון את התאמתו לחלל החדר תוך התייחסות לפרופורציות הארונות ביחס לחדר. יש להגדיר מראש את צרכי האחסון הנדרשים מהם ואת החללים הנדרשים לחדר. בחירת ארון גדול לחדר יתפוס שטח רצפה גדול ולעיתים מיותר ויסגור את חלל החדר לאפשרויות נוספות בחדר וכן גובה הארון מקטין את חלל החדר. מומלץ להשתמש בארונות נמוכים שיתאימו בגודלם לשאר החפצים בחדר וכמובן למידות בגדי הילדים.

 

3.             בחירת הסידור הפנימי וחלוקת הארון בחדר: את סוג וסגנון הארון יש לבחור לפי צרכי האחסון של בגדי הילדים. חשבו בהתאם את מקום תליית הבגדים ואת כמות המדפים. חלקו את הארון כך שלילדים תהיה גישה נוחה לדברים היומיומיים, כמובן שחלוקת מדפים שווה ו/או מגירות  תמנע מלחמת עולם אפשרית...

 

4.             בחירת צבעוניות הרהיטים: שימוש בגוונים בהירים לרהיטי החדר תוסיף ולמרקם האור ששוטף את החדר ולכן רצוי להשתמש ברהיטים בהירים ועדיף מעץ. הגוונים הבהירים ישמשו כדף חלק בו ניתן לבצע שינויים לפי גיל ומין הילד.

 

5.             שימוש בצבעוניות בחדר: שימוש קל ומהיר ניתן לעשות בצבעוניות האקססוריז בחדר. לדוגמא: תוספת של שטיח לחדר שתפקידו לחמם את רצפת החדר בחורף ולתחום את השטח הפנוי שנוצר בין הרהיטים וכך הרצפה הופכת למשטח נעים לישיבה ארוכה. מומלץ לקבל החלטה משותפת עם הילדים  לגבי הגוונים שישלטו בחלל כך שההרמוניה תשרת את שניהם בצורה הטובה והנעימה ביותר. אקססוריז נוספים לחדר המומלצים לעשות בהם שימוש בצבעוניות החדר הם: ווילונות, מצעי המיטה, מנורת שולחן, מנורת מיטה, כיסא לשולחן וכו'.

 

6.             שיתוף הילדים: בכל החלטה שתתקבל לגבי חדר הילדים מומלץ בחום לשתף את הילדים להם מיועד השינוי בחדר, להציג בפניהם את האופציות השונות ואת מגוון הצבעים. מעורבות שכזו חשובה ותתרום להרגשת בניית הקן המשפחתי המוצלח.