שמן קוקוס למניעת עששת

החוקרים מציעים את שמן הקוקוס שעבר שינוי אנזימטי כמרכיב לתכשירים של היגיינה דנטלית, כתחליף לכימיקלים שמשלבים כיום. החומר פעיל גם בריכוזים נמוכים. שינוי זה חשוב במיוחד בגלל העמידות של זיהומים עם חיידקים לאנטיביוטיקה.



מאת לוטי זילברמן, מהנדסת כימיה תואר שני


שמן קוקוס למניעת עששת

מחקר מעניין שהתפרסם ב-4/09/2012 בירחון ב-medical news today מצא שמן קוקוס מעוכל יכול להלחם נגד בקטריות הגורמות לעששת. החוקרים הצהירו ב-כנס של הsociety for general microbiology באוניברסיטה וארוויק ששמן הקוקוס מתפקד כאנטיביוטיקה טבעית שניתן לשלב בתכשירים דנטליים.

החוקרים מהמכון  הטכנולוגי athlone באירלנד בדקו את השפעתו של שמן הקוקוס כנגד בקטריות. נבדק שמן טבעי ושמן קוקוס מטופל עם אנזימים הדומים לאלה המצויים במערכת העיכול (שמן מעוכל).

השמנים נבדקו נגד זנים של סטרפטוקוקוס שנמצאים בדרך כלל בפה. הם מצאו ששמן קוקוס מעוכל עיכב במידה רבה את ההתפתחות הסטרפטוקוקוס, כולל סטרפטוקוקוס מוטנס (streptococcus mutans), זן המייצר חומצה שהיא הגורם העיקרי להתפתחות עששת. יש להדגיש כי זו לא הפעם הראשונהשמתגלה שמזונות שעברו עיכול חלקי, פעילים נגד חיידקים. מחקרים אחרים למשל, הראו שחלב שעבר שינוי עם אנזימים יכול למנוע הדבקות של סטרפטוקוקוס מוטנס לאמייל של השיניים.

 

במחקר הנוכחי נמצא גם ששמן הקוקוס שעבר שינוי אנזימטי פעיל גם נגד פטרת הפה הנגרמת על ידי קנדידה אלביקאנס (candida albicans).

החוקרים מציעים את שמן הקוקוס שעבר שינוי אנזימטי כמרכיב לתכשירים של היגיינה דנטלית, כתחליף לכימיקלים שמשלבים כיום. החומר פעיל גם בריכוזים נמוכים. שינוי זה חשוב במיוחד בגלל העמידות של זיהומים עם חיידקים לאנטיביוטיקה.

 

ברפואה האירוורדיתהעתיקה, השתמשו בשמן קוקוס כמי-פה, במיוחד בבוקר, בגלל שהחיידקים והרעלים הם מתפתחים בריכוזים הכי גבוהים במהלך הלילה. השמן הטבעי שימש כתרופה לא יקרה וקלה לשימוש.

עוד כמה תכונות מעניינות של שמן הקוקוס: השמן נחשב לשמן הכי בריא, ויש להניח שהרבה אנשים מכירים את התועלת הבריאותית בשימוש בו, ולא רק למאכל. אפשר להשתמש בו על השיער, על קרקפת יבשה, להפחתת משקל, כתכשיר קוסמטי על לפנים או גם כקרם גוף המנטרל ריח רע, נגד סכרת ועוד. לי אישית זכור שהשתמשו בשמן כמגן נגד קרינת שמש, ללא החומרים הכימיים הנמצאים בתכשירים כיום. תכונה מיוחדת נוספת של השמן היא שהוא לא מתקלקל, ולא צריך חומר משמר.

 

הכי חשוב לקנות מוצר של יצרן טוב, מומלץ שמן אורגני טהור. בטמפרטורות נמוכות השמן הוא מוצק לבן צחור, ומעל 24 מעלות הוא נוזלי שקוף. בשורה התחתונה: כדאי לשלב את שמן הקוקוס ברשימת הקניות שלנו, הוא טעים גם בסלטים, לבישול, לאפיה ועוד. בחנויות טבע אפשר למצוא שמן אורגני טהור,כבישה קרה לא מזוכך המיובא ממקסיקו.