אבא- שף עם מתכונים בריאים לילדים

שמי אור כנף אבא לאביגיל בת ה-3 ואיתן בן החודשיים ואני שף במקצועי. מהרגע שנולדה אביגיל, המחשבה על התזונה שלה עברה לראש סדר היום שלי...



מאת: הילה אלפר, המתכונים באדיבות השף אור כנף


אבא- שף עם מתכונים בריאים לילדים

את אור כנף אני מכירה מהגן של הקטנה שלי כאבא של אביגולגול. בחור מקסים שהאהבה שלו לילדים והאכפתיות ניכרות באופן מיוחד. אחרי שנים שכיהן כשף במסעדות שונות, תפסתי אותו לשיחה הכרחית כאבא וכשף בריא והוצאתי ממנו כמה מתכונים מיוחדים לילדים (מבטיחה שגם ההורים ילקקו את האצבעות) ותמונה שלו עם ביתו הקטנה שאומרת הכל...:


שמי אור כנף אבא לאביגיל בת ה-3 ואיתן בן החודשיים ואני שף במקצועי. מהרגע שנולדה אביגיל, המחשבה על התזונה שלה עברה לראש סדר היום שלי.

במציאות של אוכל מעובד,עתיר בשומנים וקלוריות רציתי להאכיל את אביגיל שלי באוכל הנקי והמזין ביותר שאפשר להכין. אוכל בריא,טעים וקורץ לילדים הוא הפתרון לתזונה נכונה המזינה ומשביעה לאורך זמן.

הקניית הרגלי אכילה נכונים בשלב מוקדם זה של החיים יכול למנוע מהילדים התעסקות מיותרת ולא נעימה במשקל, אכילת יתר ודימוי עצמי נמוך. יחד עם זאת חשוב לי להדגיש שילדים הם ילדים ולהם מגיע את הפינוקים הטעימים שלהם אך חשוב לאפשר זאת תוך כדי שמירה על תזונה נכונה ורציפה.

 

מצורפים בשבילכן האמהות מתכונים המורכבים מ-80% אוכל בריא ו20% שוחד לילדים. כמובן שפעילות משותפת במטבח היא הכי מהנה שיש, אז שכל אחד ייקח את הסו שף הקטן שלו ונתחיל.

 

פיצה ביתית (בריאה!) בכיכובם של השפים הקטנים

המרכיבים:

לבצק:

1/2 2 כוסות קמח כוסמין + 1/2 2 כפיות אבקת אפייה (אפשר קמח תופח ואז אין צורך באבקת אפייה)

ביצה

שמנת חמוצה /גביע אשל / יוגורט / 1/2 קופסא של גבינה לבנה

1/2 כפית מלח

 

לרוטב:

קופסא קטנה (100 גרם) של רסק עגבניות

עגבניה אחת מגורדת

2 כפות שמן זית

מים (כמידת קופסת רסק העגבניות הריקה)

מלח

1/2 כפית סוכר

שום כתוש

אורגנו יבש

 

מעל: גבינה מוצרלה מגורדת ותוספות אהובות (זיתים, פטריות, פלפל ירוק)

 

אופן ההכנה:

לשים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק. אם צריך מוסיפים עוד קצת קמח.

משטחים על תבנית מלבנית או על תבנית של פיצה עגולה משומנת בשמן זית.

מכינים את רוטב עגבניות - מערבבים את כל מרכיבי הרוטב היטב.

מורחים את הרוטב על גבי הבצק, מפזרים מעל גבינה צהובה ותוספות שאוהבים, ואופים 20 דקות בחום של 180 מעלות.

 

כרעיים צלויות עם תפו"א ושקדים שלמים במרינדה של ריבת משמש

המרכיבים:

2 כרעיים עוף

4 תפו"א קטנים, אחידים וקלופים

חופן שקדים לא קלויים מושרים במים

 

למרינדה-

כף ריבת משמש

חצי כף סויה

חצי כף רסק עגבניות

חצי כוס מים

 

אופן ההכנה:

מערבבים את כל המרכיבים ומשרים את הכרעיים במרינדה למשך שעתיים.

צולים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 20 דקות,עד להשחמה מכסים את התבנית וצולים 20 דקות נוספות.

 

 גלידת תות

מרכיבים:

כוס וחצי עד 2 כוסות תותים

כוס סוכר

1 חלבון

כף מיץ לימון

1 שמנת מתוקה

כף סוכר

 

אופן ההכנה:

מקציפים את את התותים, כוס סוכר, חלבון ומיץ לימון עד לקבלת נפח

בכלי אחר מקציפים את השמנת המתוקה עם כף סוכר.

מקפלים את תערובת התותים עם השמנת.

לאחר איחוד בין 2 התערובות להקפיא בתבנית אינגליש קייק.

 

* ניתן להחליף את התותים בכל פרי אחר אך יש לשמור על היחס