פעילות גופנית לאחר לידה

מה שבועות אחרי החגיגות הגדולות עם הולדת התינוק או התינוקת החדשים, ותוך כדי הניסיון להחזיר את החיים למסלולם ולהתרגל לעובדה כי לבית ולמעגל המשפחתי נוסף ייצור חדש ותובעני , נשארות רוב הנשים עם מטרה מעיקה  – תהליך החזרה למשקל ולגזרה איתה החלו את ההיריון או אליה הציבו לעצמן מטרה להגיע מייד בסופו של ההיריון.



פעילות גופנית לאחר לידה

 

כמה שבועות אחרי החגיגות הגדולות עם הולדת התינוק או התינוקת החדשים, ותוך כדי הניסיון להחזיר את החיים למסלולם ולהתרגל לעובדה כי לבית ולמעגל המשפחתי נוסף ייצור חדש ותובעני , נשארות רוב הנשים עם מטרה מעיקה  – תהליך החזרה למשקל ולגזרה איתה החלו את ההיריון או אליה הציבו לעצמן מטרה להגיע מייד בסופו של ההיריון.

 

על מנת להתחיל פעילות גופנית בצורה נכונה וללא לקיחת סיכונים מיותרים, גלית פרי, מנהלת מחלקת ההדרכה בסטודיו c, מוסרת 10 טיפים לפעילות גופנית נכונה ויעילה לאחר הלידה:

 

1.       תרגילים לאזור קרקעית האגן יש להתחיל כבר בימים הראשונים שלאחר הלידה ולהפוך זאת לרוטינה קבועה. הפעלת שרירים אלו לאחר לידה ובכל עת תעזור בריפוי התפרים ובחזרה מהירה יותר לתפקוד מלא.

2.       יש להימנע בשבועות הראשונים מפעילות גופנית העוסקת בקפיצות ניתורים ולחץ תוך בטני כיון שהאיברים הפנימיים בחלל הבטן והאגן עדיין אינם נתמכים כראוי ע"י קיר הבטן ורצפת האגן.

3.       החזרה לפעילות צריכה להיות הדרגתית מהקל אל הכבד ותוך כדי הקשבה לגוף.

4.       יש להקפיד על תרגילי חימום ומתיחת השרירים לפני הפעילות. החימום נועד להגביר את זרימת הדם למפרקים ולשרירים ולעלות את טמפרטורת הגוף.

5.       פעילות גופנית לאחר לידה גורמת לריפוי והתאוששות מהירים יותר של אותם אזורים שנפגעו כתוצאה מתהליך ההריון והלידה.

6.       מודעות ליציבה נכונה תוביל לשיפור המראה וההרגשה הנפשית של האישה – חשוב להקפיד על יציבה נכונה ובטוחה בפעילות היומיומית עם התינוק.

7.       רצוי לבצע את הפעילות הגופנית לאחר הנקה כשהחזה מרוקן, כיוון שגודש בחזה עלול להפריע במהלך הפעילות. כמו כן חשוב להקפיד על רכישת חזיה תומכת ומתאימה.

8.       יש להקפיד לבחור במסגרת התעמלות המותאמת ומתייחסת לצרכי הגוף של האישה לאחר הלידה ולהתעמל במסגרת מקצועית שמתמחה והוכשרה לעבוד עם נשים אלו. ההתמקדות בפעילות גופנית צריכה להיות באותם אזורים שעברו שינויים במהלך ההריון והלידה.

9.       במהלך ההריון עקב שינוי יציבתה של האישה ההרה – אזור הגב התחתון נוטה להתקצר ונשים רבות סובלות מכאבים באזור זה לאחר הלידה. חשוב לעבוד על הארכה ותנועתיות האזור כדי למנוע או להפחית כאבים, חיזוק גב עליון והארכת שרירי חזה.

10.   במהלך ההריון שרירי הבטן התארכו מאוד ולאחר הלידה הבטן רפויה ומדלדלת ואינה מסוגלת לתמוך בגב התחתון ובאיברים הפנימיים. יש להקפיד על עבודה נכונה המשלבת את כווץ קרקעית האגן לפני ובמהלך התרגיל בכדי למנוע לחץ תוך בטני.

 

·                     מומלץ להיוועץ ברופא לפני תחילת הפעילות.

מומלץ לחזור לפעילות גופנית מלאה שישה שבועות לאחר לידה רגילה ושמונה שבועות לאחר ניתוח קיסרי.