אירוח אחרי לידה

הנה הגיע הרגע לו ציפית במשך תשעה חודשים, ואולי חיים שלמים: הפכת לאימא. אימא לראשונה, אם בשנית, אם בשלישית – מה שמשתנה מלידה ללידה היא רמת העייפות והעומס שאת נתונה בהם. מסביבנו הקרובים והחברים רוצים באופן טבעי לבוא ולבקר אותך ולראות את התינוק. בינינו: למי באמת יש כוח לקבל מבקרים?



מאת: בת-שיר סולמי


אירוח אחרי לידה

התפרים עדיין מציקים, ההנקה עוד לא הסתדרה לך, העייפות הגדולה של אחרי הלידה, הלימוד שלך את תינוקך החדש וההתמודדות עם אחיו הגדולים. איך בין כל אלה נקבל גם את האורחים? מה נגיש? הרי אין לך אפילו כוח לחשוב את המחשבות האלו ומה שבאמת היית רוצה הוא לנצל את הזמן הקצר שהתינוק ישן על מנת לתפוס תנומה קצרה גם בעצמך..

זה הזמן לדאוג לעצמך

תמיד חשוב, אך במיוחד עכשיו אחרי הלידה, למצוא מעט זמן לעצמך. לקרוא, לישון, להתקלח בנחת ללא יללות התינוק ברקע, לאכול ארוחה בשקט. כדאי למצוא את ההפסקה שלך עם עצמך, גם אם את חושבת שאת בסדר וצריך לעשות כביסות ולארח את כל מי שרוצה לבוא בזמן שהוא רוצה. חשוב שתזכרי, כי לפחות בשבועות הראשונים זמנך ללא התינוק הוא קצר ועלייך לנצל אותו לטובת תזונה ומנוחה.

להגיד לא ולהישאר בחיים

אם לא למדנו עד עכשיו להגיד "לא", הגיעה הזדמנות מצוינת ללמוד להגיד את המילה הקצרה והפשוטה הזו. אפשר גם בנוסח עדין יותר: "אולי בפעם אחרת". ככל שתהיי קשובה לצרכייך כאם, תהיי פנויה להקשיב מעומק ליבך גם לתינוקך.

את יכולה לבחור לעצמך מיהם האנשים שאת יודעת שיוכלו לעזור, להנעים עימם את זמנך כאלה שיוכלו אפילו להיות קצת עם תינוקך בזמן שאת נחה. הרוגע שלך בזמן ההנקה וההסתגלות בימים הראשונים שאחרי הלידה הוא קריטי לאיכות הטיפול שתעניקי לתינוקך. תשאלי את עצמך: האם את מוכנה לפגוע בטיפול זה כדי לארח עכשיו את הדודים והדודות שלך?

מה גם - שחלק מהתופעות שמלוות את תהליך הלידה וההורות המוקדמת הן שלל העצות שיש לכל מי שעובר לידך להשיא. מאיך להלביש את התינוק, איך לקלח אותו, איך לסגל אותו לשעות שינה ועד טיפים בעיצוב פנים כדי שהאנרגיות בבית יעודדו את התפתחותו. כדאי לזכור או לדעת שזה מה שאת עומדת לשמוע כשאת אומרת כן לבקשות לבקר אותך. שאלי את עצמך אם המצב שאת נתונה בו באותו רגע יאפשר לך להאזין ליועצים האוהבים.

ואם בכל זאת בחרנו בלארח: