טופס הנחיות טיפול לתינוק בתינוקיה

הלידה כבר מאחוריך ואת רוצה לנוח ולאסוף כוחות לפני שובך הביתה. החלטת להעביר את התינוק לטיפול בתינוקיה. אך כיצד תוכלי להעביר לצוות התינוקייה את ההנחיה על הדרך שבה היית מעוניינים שיטפלו בתינוקך?



מאת: בת-שיר סולמי


טופס הנחיות טיפול לתינוק בתינוקיה

הפתרון פשוט: מיד אחרי הלידה כשהיולדת נמצאת עדיין בהתאוששות אפשר למסור לתינוקייה טופס מסודר שבו הנכם מבהירים את עמדותיכם לגבי הטיפול בתינוקכם.  מזמני הנקה ועד לנתינת מוצץ, לכל אחד ואחת מאיתנו גישה שונה. כך נוכל לעודד שיתוף פעולה בינינו לבין צוות התינוקייה ולהיות מעורבים במה שעובר התינוק כבר מהדקה הראשונה בתינוקייה.

על הטופס

הטופס הוא בעצם הצהרת הכוונות שלך ושל בן זוגך אודות רצונכם להיות מעורבים בכל הליך טכני או רפואי שיבוצע בתינוקך מרגע הגיעו לתינוקייה. מדובר בציפיות שלכם בנוגע לבדיקות שיעבור התינוק, דרך הנקה חלקית/מלאה ועד לשימוש במוצץ עם ילדך.

הטופס אמור לשמש את המלווה שלך בלידה (חברה/דולה/בן-זוג) בשלב הבדיקות המיידי אותו עובר התינוק עם הגיעו לתינוקייה. טופס מסודר שמביא בחשבון את רצונכם להיות מעורבים בכל הליך שנוגע לתינוק, או בהליכים שחשובים לכם במיוחד יימנע התרוצצות מיותרת של המלווה שלך ממך לתינוקייה וחוזר חלילה ויימנע אי-הבנות שעלולות להתפתח.

מעורבות ומודעות בחיי התינוק מהשנייה הראשונה

מגוון אפשרויות הביות של תינוקך משתנות בין בתי היולדות והמרכזים הרפואיים השונים. ממש כמו הדילמות לפני החתונה באשר לבחירת אולם אירועים להתחתן בו, תידרשי לבחור באיזה בית יולדות ללדת. כדאי שתיקחי בחשבון את אפשרויות הימצאות תינוקך איתך בימים הראשונים.

מרגע הולדתו התינוק עובר סדרת בדיקות, טיפולים, קבלת ויטמינים והאכלה בשעות שאת לא נמצאת בסביבתו. אם נצא מתוך נקודת הנחה כי שום התערבות טיפולית אינה מובנת מאליה, יידוע הצוות לגבי ציפיותייך תגדיל את הסיכויים לטיפול טוב יותר של תינוקך על ידי הצוות. כך לדוגמא, מוצץ והנקת לילה בבקבוק עלולים לפגוע בהנקה מלאה לפחות בתקופה הראשונית ואם ברצונך לבסס את ההזנה על הנקה בלבד, תוכלי ליידע את הצוות על רצונך להימנע ממוצץ בטופס ההנחיות.

איך מכינים טופס הנחיות שכזה?

היולדת בודקת מראש מהם סוגי הטיפולים הניתנים לתינוק בבית היולדות שבו בחרה ללדת ובונה טופס בהתאם. בתחילת הטופס היא יכולה לנסח בעצמה את הנוסח שמתאים לה ולבן זוגה. אפשר לפתוח בהצהרת כוונות לגבי הרצון והציפייה להיות מיודעים ומעורבים, למשל, בכל מקרה של הליך טכני ורפואי שיבוצע בתינוק ומשם לעבור לסעיפים ספציפיים יותר כמו מתן ויטמינים, באיזו דרך, בדיקות, מתן מוצץ, חיסונים ועוד.

חשוב מאוד לקחת בחשבון כי ממש כמו הלידה כדאי לערוך תוכניות ובה בעת להישאר פתוחים למה שקורה בפועל. אך תיאום ציפיות ביניכם כהורים לבין הצוות שמטפל לראשונה בתינוקכם יכול בהחלט להשקיט את חששותיכם ברגעים הראשונים והמרגשים האלה.

אז שיהיה בשעה טובה!

 

המאמר בחסות מרפאת ד"ר ג'רי  - מומחים בשתלים
רעיונן לטופס מוכן בקישור: טופס הוראות לטיפול בתינוק