חופש לידה ללא תשלום ואיסור הפיטורים

ע"פ חוק מה- 18/3/2010 כל עובדת זכאית להאריך את חופשת הלידה ב- 12 שבועות נוספים ללא תשלום. אין צורך באישור מיוחד מהמעביד לצורך כך.



עדכון 18/3/2010
חופש לידה ללא תשלום ואיסור הפיטורים

א. חופשה ללא תשלום ע"פ חוק:

 

ע"פ חוק מה- 18/3/2010 כל עובדת זכאית להאריך את חופשת הלידה ב- 12 שבועות נוספים ללא תשלום. אין צורך באישור מיוחד מהמעביד לצורך כך.

עובדת אשר עבדה עד יציאתה לחופשת הלידה אצל אותו מעביד או  באותו מקום עבודה 24 חודשים רצופים לפחות, זכאית להיעדר מהעבודה בחופשה ללא תשלום, מראשית השבוע השביעי שאחרי הלידה, כרבע ממספר החודשים שבהם עבדה, אך לא יותר משנה, ללא צורך בהסכמת המעביד (אלא רק בעדכונו).

עובדת שהביעה רצון לחזור לעבודה לפני סיום החופשה ללא תשלום- לא יוכל מעבידה לדחות את חזרתה לעבודה יותר מארבעה שבועות מיום שהביעה רצונה לכך.

דין החופשה כדין חופשה ללא תשלום, וזמן ההיעדרות לא יבוא במניין לגבי זכויות התלויות בוותק.

 

איסור הפיטורים - אסור למעביד לפטר עובדת בזמן חופשה ללא תשלום או במשך תקופה של 60 ימים לאחר תום החופשה ולא יתן הודעת פיטורים למועד החל בתקופות האמורות, אלא בהיתר ממשרד העבודה והרווחה.

החריג: על המעסיק המעונין לפטר עובדת במהלך החל"ת או 60 הימים שלאחריו, לפנות לממונה על חוק עבודת נשים מטעם משרד העבודה והרווחה, בבקשת היתר לפיטורי העובדת.

 

ההליך במשרד העבודה והרווחה –

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ב. חופשה ללא תשלום שלא ע"פ חוק:

 

עובדת אשר עבדה עד יציאתה לחופשת לידה אצל אותו מעביד או באותו מקום עבודה פחות מ-24 חודשים רצופים, תהא זכאית ל 12 שבועות של חופשה ללא תשלום ללא הסכמת המעביד. מעבר לכך יש צורך בהסכמת המעביד מראש.

 

במידה והעובדת עבדה פחות מ-24 חודשים – אסור למעביד לפטרה במשך 60 יום לאחר חופשת הלידה, ולא יתן הודעת פיטורים למועד החל בתקופות האמורות. כמו כן, בנוסף ל-60הימים לאחר חופשת הלידה יש לתת לעובדת הודעה מוקדמת.

רצוי לתעד את ההסכמה של המעביד בכתב תוך ציון מועד החזרה לעבודה.