דמיון מודרך בלידה

דמיון מודרך יכול לסייע להריונית ולאפשר לה לחוות את תהליך הלידה באופן טבעי, ללא משכחי כאבים ועד כמה שניתן ללא כאבים. נשמע לך בלתי אפשרי? אם ענית שכן.. אז קראי את הכתבה הבאה ותני לעצמך צ'אנס – הרבה ממה שקורה ויקרה  בהחלט בשליטתנו..



דמיון מודרך בלידה

דמיון מודרך יכול לסייע להריונית ולאפשר לה לחוות את תהליך הלידה באופן טבעי, ללא משכחי כאבים ועד כמה שניתן ללא כאבים. נשמע לך בלתי אפשרי? אם ענית שכן.. אז קראי את הכתבה הבאה ותני לעצמך צ'אנס – הרבה ממה שקורה ויקרה  בהחלט בשליטתנו..
 

מהו דמיון מודרך?

דמיון מודרך הינו טיפול מהרפואה האלטרנטיבית, עוסק בקשר שבין הגוף והנפש ומשפיע על כל גופנו, תפקידו של הדמיון המודרך בלידה הינו להקל על תהליכי הלידה, במהלכו אנו בשליטה מוחלטת על הנשימות שלנו ועל מתח השרירים שלנו. מוקד החשיבה שלנו בדמיון המודרך מתרכז בקול המנחה וגופנו נכנס למצב של רפיון, שחרור ותחושות חיוביות כגון הצלחה ושלמות הממלאות את האוויר. בדמיון המודרך כמו בחלומות בהקיץ מדמיינים מצב רצוי אשר תואם למטרות שלנו בחיים. כך לדוגמה אם המטרה שלנו הינה להיות רגועות במהלך הלידה בדרכנו לחדר לידה אנו מדמיינות את כל התהליך מתחילתו ועד סופו ממש כפי שאמור להתרחש עם היולדת ובן הזוג. מדמיינים את הלידה עצמה שבסופה נולד תינוק יפה בריא ומושלם,ובדרך זו גורמים לכך שהנסיעה לבית החולים מקבלת אופי שונה. במקום להיות מפוחדות ומתוחות אנו נרגשות ורגועות באופן יחסי.
 

למה דמיון מודרך?

כיוון שזו דרך מושלמת להביא לעולם חיים חדשים למציאות הרצויה שלנו- המציאות הטובה שלנו!

לדמיון מודרך מייחסים השפעה של הפחתת מתחים והקלה על כאבים, מתח וכאב הינן מנת חלקן של יולדות רבות בתהליך הלידה ולכן כדאי לאמץ את השיטה על מנת לעבור את תהליך הלידה באופן רגוע וקל עד כמה שאפשר.

זו דרך טבעית למניעת והפחתת כאבים בחודשים האחרונים של ההיריון ובמהלך הלידה, יכול להקל במהלך ההיריון על בחילות הבוקר ואף על דיכאון אפשרי של לאחר הלידה.

בדמיון המודרך אנו שולטים בתחושות שלנו, בכאבים שלנו, במתח שלנו, וזאת כיוון שכשהראש שלנו במצב של רגיעה מוחלטת המחשבות הן בשליטתנו המלאה, במצב כזה אנו בעצם משתמשים בתרופה טבעית ללא תופעות לוואי וללא חשש לנזק לאם או לתינוק.


זה לא טרנד חדש.. האמונה שלדמיון כוח ריפוי קיימת כבר מהתקופה העתיקה, ברפואה הטיבטית למשל נעשה שימוש נרחב בריפוי תוך שימוש בדמיון. כמו כן מחקרים רבים נערכו אודות הקשר בין הגוף והנפש ואודות יעילות הרפואה האלטרנטיבית בהיריון ובלידה והראו נתונים מובהקים שמוכיחים ללא ספק כי לדמיון תפקיד חשוב בשליטה על תפקוד הגוף.
 

איך עובד התהליך של הדמיון המודרך?

לפני הכול עלינו להפנים עובדה פשוטה אך מורכבת - גופנו לא יודע להבדיל בין דמיון למציאות כך שאם אנו מדמיינות שאנו מאושרות גופנו יגיב בהתאם ויפריש את ההורמונים המתאימים לתחושתנו הנוכחית בין אם היא טובה ובין אם לא.
 

רוב הנשים במהלך ההיריון העושות שימוש בדמיון מודרך עושות זאת או בסיוע של גורם מטפל כמו דולה או אפילו בשימוש של קלטות.

במהלך הדמיון המודרך ההריונית תוכל להכין את עצמה לתהליך כולו של טרום הלידה, הלידה עצמה ולאחר הלידה תוך שימוש בכלים מעולם ההיפנוזה והמדיטציה (דמיון מודרך דומה במקצת למדיטציה אבל דורש הרבה פחות זמן ופחות משמעת עצמית).

במהלך התרפיה (הדמיון המודרך) נשלחים מסרים למרכז השליטה הרגשי במוח ולמערכת העצבים המרכזית, ההשפעה הינה מיידית על לחץ הדם שלנו, קצב פעימות לבנו וקצב הנשימה. גופנו נכנס לרפיון מוחלט שבמהלכו אנו מדמיינות את התוצאה המבורכת עבורנו, לידתו של תינוקנו כתוצאה מכך מופרשים הורמונים חיוביים למערכת הדם והאנרגיה הטובה והחזקה נשמרת בגופנו.

לכל אישה הפחדים שלה והמתח שלה ולכן השימוש בדמיון המודרך הינו שונה מאישה לאישה- על מנת להשתמש נכון בכלי הדמיון המודרך עלינו להיות במודעות מלאה למה שגורם לנו לתחושות הלא נוחות ולדמיין מציאות אחרת טובה יותר ורצויה יותר עבורנו, עלינו להפנים עובדה פשוטה שלכל מציאות קיימת מציאות מקבילה וטובה יותר עבורנו.

 

למי מתאים הדמיון המודרך?

שיטת הדמיון המודרך מתאימה לכאלו שאוהבות תמיד להיות בשליטה מוחלטת, כשאנו בשליטה אנו מרגישות טוב יותר ומתפקדות טוב יותר.

מדובר בכלי בטוח לכולם החל מילדים ועד למבוגרים, אולם שימו לב- אם קיימת מחלת נפש כלשהי יש להתייעץ עם גורם מוסמך, אם במהלך תהליך הדמיון המודרך חווית הפרעות כלשהן בראיית דמויות או זיכרונות לא רצויים כדאי ומומלץ להתייעץ עם גורם מקצועי מוסמך.

אם את משתמשת בכמה שיטות מהרפואה האלטרנטיבית כגון הומיאופתיה, אוסטיאופתיה, רייקי, עבודה עם קול, דיקור, שיאצו, רפלקסולוגיה, צמחי מרפא ועוד התייעצי עם מטפלים מקצועיים שהם בעלי ניסיון בעבודה עם נשים בהיריון ובלידה לגבי השילוב בין השיטות.
 

טיפים לאימא שבדרך- השראה לשימוש כלי דמיון מודרך:

·         אם זו הפעם הראשונה שלך וגם אם לא התנתקי מדעות קדומות ומידע מוקדם אודות חווית הלידה מכל הסיפורים ששמעת ואפילו מהחוויות שלך עצמך (אין לידה שדומה לקודמתה)– ככל שתהיי יותר גמישה ועם ראש פתוח מצבך יהיה טוב יותר ודברים יתרחשו בקלות יותר.

·         בדמיון מודרך יתכן שתזדקקי לשקט יתכן שמוזיקת רקע עמומה תסייע, תזדקקי לפרטיות ולריכוז.

·         במהלך הדמיון המודרך עצמו חשבי רק על דברים שמביאים אותך לתחושות טובות. נתקי עצמך מכל מחשבה שעשוייה להעיק.

·         התמקמי בתנוחה נוחה אבל שלא תירדמי בה.

·         עצמי עיניים ונשמי נשימות עמוקות, התרכזי בנשימות- עם כל שאיפה הכניסי טוב ושפע ועם הוצאת האוויר סלקי את המתח.

·         כשאת רגועה לגמרי מקמי את מחשבותייך במקום הכי נוח לך ודמייני..

דמייני שאת בסיור בתוך גופך ואת רואה את תינוקך והוא מכניס את אצבעו לפיו, מזיז את כפות רגליו, את מרגישה את החמימות והנועם הקיימים בתוך גופך, את מרגישה את הסביבה המוגנת והשלווה שבה חי תינוקך כרגע, כמו לצוף באוקיינוס פנימי, את שומעת את דפיקות הלב וחיה את הסביבה הפנימית, רואה את החלקים הפנימיים ואת קרן האור הזעירה שמגיעה לקראת הלידה, האזיני עם תינוקך לקולות מבחוץ, חיי איתו את החוויה שלו ושלך לפני הלידה, בלי פחד אלא עם התהליך עצמו של הסביבה החמימה והיציאה הרכה לעולם החדש לחיים מחוץ לרחם.

·         השתדלי לערב רגשות ולחיות את החוויה הטובה ככל שתוכלי.

המאמר באדיבות אתר מכונות קפה ואתר קולנוע ביתי