לידת לוטוס: ניתוק טבעי של חבל הטבור

השלייה וחבל הטבור לרוב נחתכים ומתנתקים מהעובר, רגע קצר לאחר הלידה, ע"י הרופא, המיילדת או האב המאושר. אבל, האם שמעתם על האפשרות להשאיר את חבל הטבור והשלייה מחוברים עד לניתוק טבעי? תכירו את לידת לוטוס. 



לידת לוטוס: ניתוק טבעי של חבל הטבור
אחד מהרגעים היותר מרגשים שעוברים הגברים בזמן הלידה זה רגע החיתוך של חבל הטבור, מה שהופך את התינוק מהיותו מחובר אל האמא לעצמאי לחלוטין. ולמרות ההתרגשות שבפעולה, אנו רוצים לספר לכם על טרנד לידות בארה"ב שנקרא "לידת לוטוס" – לידה בה התינוק נשאר מחובר לחבל הטבור עד שהוא מתנתק ממנו באופן עצמאי וטבעי. 

 

הסבר פשוט על לידת לוטוס

לידת לוטוס מגיעה אלינו מארה"ב והיא מוגדרת כלידה שבה לא מנתקים את חבל הטבור לאחר שהתינוק נולד, אלא מחכים שהשילייה תצא ומשאירים אותה מחוברת לתינוק בין שלושה לעשרה ימים. 
 
כך עשתה ונסה פישר בלידה השנייה שלה, לאחר שהיא ובעלה ניק, חקרו את נושא לידת הלוטוס ובשבוע 28 להריון הם בנו תוכנית לידה הכוללת את ההחלטה כי זו תהיה לידת לוטוס טבעית. לאורך כל ההריון, עבר הזוג התלבטויות בשאלה, בעיקר מכיוון שהתינוק לא התהפך כראוי, אך בסופו של דבר, ב- 16.01.2018 ילדה את בנה אשטון נתנאל פישר, והוא יצא לעולם כשהוא מחובר לחבל הטבור. 
בפוסט שפרסמה בפייסבוק, כ- 4 ימים לאחר בלידה, כתבה פישר כי היא בוחרת בתהליך מתוך האמונה שלה בתהליך הטבעי שיצר אלוהים ומתוך היתרונות הבריאותיים העוצמתיים והרצון להשלים את ההעברה של הדם מהשלייה לתינוק אליו זה נועד.    
 
למה זה תורם? חבל הטבור המחבר בין השלייה לעובר, מעביר מהשלייה לעובר את חומרי ההזנה החשובים להם הוא זקוק כגון חמצן, גלוקוז, מים, גורמי חיסון, תאי גזע המסייעים לבניית מערכת חיסון ועוד. לכן, יש שסוברים שתהליך כזה יכול לתרום הן מבחינת היתרונות הבריאותיים והן מבחינת החיבור הפיזיולוגי שלאפשר לטבע לנתק בניהם לבד.  
 

 

לידת לוטוס בישראל

בלידות רבות בישראל, בוחרות הנשים להשאיר את חבל הטבור מחובר עוד מספר רגעים על מנת לתת לדם הטבורי לעבור אל העובר ובכך שיקבל את כל היתרונות הבריאותיים הקיימים בו. במידה ותבחרי בלידת לוטוס, חשוב שתדעי שלמרות היתרונות של התהליך, ישנם גם סיכונים, כגון זיהומים בעקבות חוסר שמירה על היגיינה מספקת. 
תהליך של לידת לוטוס בישראל, יתבצע לרוב בלידות טבעיות ביתיות ומומלץ להתייעץ עם רופאים מומחים בתחום לפני קבלת ההחלטה.
 
 
**הכותבת איננה רופאה והכתבה אינה מהווה המלצה רפואית. יש להיועץ עם רופא לפני התהליך.
 
 

מי שמעוניינת העמיק בנושא מוזמת לצפות בסרטון