7 סימנים המצביעים שיתכן ואת בלידה

רק 3-5% מכלל התינוקות נולדים בתאריך המשוער שלהם, כאשר כ -40% מהתינוקות נולדים במהלך השבועיים שלפני התאריך המשוער שלהם, ועוד 40% בשבועיים שלאחר מכן. חלק מהנשים לא חוות שום סימנים של לידה וצריכות לדון בתכנית הפעולה אם הן מגיעות לשבוע ה-42. אילו סימנים יכולים להצביע על כך שאת בלידה?



מאת: צוות mamy


7 סימנים המצביעים שיתכן ואת בלידה
הגעת כבר לשבוע 38 ועדיין לא ילדת?  אז כנראה שאת מחכה בכיליון עיניים לכל סימן או רמז ללידה שמתחילה.  
זהו זמן כל כך מרגש- חיכית בסבלנות (או שלא!) במשך 9 חודשים ארוכים ובסופו של דבר, התינוק שלך יכול להופיע בכל רגע! קחי בחשבון כי המשך המלא של ההריון הינו בין 37 ל 42  שבועות. 
 
 
 

1 # סימני לידה- קריעת הקרומים הספונטנית (SROM)

הידועה בשמה הנפוץ- ירידת המים. זה קורה כאשר שק השפיר, (שק מלא נוזלים העוטף את התינוק) נקרע, וכתוצאה מכך מי השפיר דולפים או פורצים מן הנרתיק שלך. זהו הסימן הראשון ללידה ב 15-25% מהלידות, אולם אין זה נפוץ כמו שאנו רואות בסרטים. ירידת מים יכולה להיות פרץ קטן של מים, או לפעמים שטפון אדיר. חלק מהנשים גם מרגישות תחושת 'פקיעה', כאשר המים שלהן יורדים.
 
מי השפיר יכולים לדלוף במשך ימים, אבל באופן מפתיע, גם לאחר שהמים ירדו, הנוזל ימשיך ויתחדש. אם את חושדת שהמים שלך ירדו, השתמשי בפד- אל תשתמשי בטמפונים- ופני אל מוקד נשים או אל בית היולדות. את תשאלי מספר שאלות אשר יעזרו לקבוע מה קרה. לפעמים זו יכולה להיות דליפה בשלפוחית השתן, אז אל תרגישי נבוכה אם זה המקרה, כיוון שהוא די נפוץ בשלבים האחרונים של ההריון.
 
סימנים המעידים על ירידת מים:
 
חלק מהנשים מתארות שמי השפיר מריחים כמו זרע, כך שאם את שמה לב לריח, הזכירי זאת למיילדת. המים שלך צריכים להיות שקופים, או בעלי גוון ורוד. אם הם ירוקים, חומים או בעלי כל צבע אחר את צריכה להיבדק על ידי הרופא או על ידי המיילדת.   
 
המים בדר"כ יורדים במהלך הלילה. חלק מהנשים מתעוררות לירידת המים שלהן, וחלק הולכות לשירותים והמים שלהן יורדים ברגע שהן קמות. זה יכול גם לקרות בזמנים אחרים.
 

2# סימני לידה - צירים סדירים

צירים סדירים הם סימן טוב לכך שאת בלידה. צירי לידה מוקדמת בדרך כלל מרגישים כמו כאבי מחזור, או שאת עשויה לחוות כאבי גב תחתון במרווחים של 20 עד 30 דקות. לפעמים הכאבים האלו מקרינים מהגב לחזית, או הפוך. אין צורך להתחיל לתזמן מייד את הצירים. אם אלו התכווצויות מתונות, התעלמי מהן. אם את מרגישה שחלה התקדמות עם הצירים מוקדמים (הם מתחזקים יותר, ארוכים יותר וקרובים יותר זה לזה), תמדדי 5 צירים ותראי איך הם מתגברים ואז תמדדי עוד 5 כשאת מרגישה שחלה התקדמות נוספת. 
בכדי למדוד את הצירים שלך, ספרי כמה שניות יש בין ההתחלה והסוף של הציר. את גם יכולה למדוד את הפרשי הזמן בין הצירים, על ידי ספירת הדקות בין תחילת ציר אחד ותחילתו של הבא.
מוזמנת להשתמש ב מחשבון תזמון צירים שלנו, לחצי על הקישור.
צירים אשר מתמשכים כדקה, וכ 3-5 דקות זה מזה, הם סימן טוב לכך שאת נמצאת בלידה.
 
צירים נוטים להגיע במרווחים לא סדירים בהתחלה, אך בדר"כ נהיים סדירים יותר- לכן זה עוזר להתעלם מצירים מוקדמים. זה ימנע אכזבה מיותרת וחרדה כשהצירים אינם מתקדמים בקצב שקיווית. 
 
אם את בלידה, הצירים יהיו חזקים יותר וימשכו יותר זמן- זהו הסימן המרכזי. הזמן בין הצירים הוא גם שימושי, למרות זאת, יש נשים אשר חוות התכווצויות בכל מקום (?) בהפרשים של 5 ו10 דק' עד שהן יולדות. 
אם את מנסה להבין אם הצירים שלך הם בעצם הגוף שמתקרב ללידה, זכרי, ארוכים יותר, חזקים יותר וקרובם יותר אחד לשני. אם הם לא עושים את הדברים הללו, יכול להיות שזה עוד מוקדם או לידה מוקדמת.
 
זה אפשרי לחוות צירים ללא ההתרחבות של צוואר הרחם שלך.
 
צירים שאינם מובילים ללידה (עדיין מוקדם לצאת לבית היולדות אם):
 
 
צירים שמובילים ללידה (צאי אל בית היולדות):
 
 
 

# 3 סימני לידה - הפקק הרירי

פקק רירי/הופעת דם כאשר צוואר הרחם שלך מתחיל להתרחב ולהיפתח, הריר הסמיך אשר אטם את צוואר הרחם שלך, במהלך ההריון (כדי למנוע הידבקות המגיעה לתינוק) עלול להיות רופף, ובאופן חלקי או מלא, להשתחרר מהנרתיק שלך. 
הפקק הרירי עשוי להיות מימי או דביק וכמו ג'לי במראהו. לפעמים יש לו גוון חום, ורוד או אדום. חלק מהנשים מתארות אותו כמו כתם של זרע והוא יכול להיות בגודל של מטבע. אם את רוצה לקבל מושג על הגודל המשוער תעשי עיגול עם האגודל והאצבע המורה שלך.
 
התופעה עשויה להתרחש במשך מספר ימים ולפעמים יכולה להופיע עד שבועיים לפני תחילת הלידה. רוב הנשים אשר מבחינות בתופעה, יכנסו ללידה במהלך הימים הבאים.
 
חלק מהנשים, לא ישימו לב כלל לתופעה, בעוד שאחרות עשויות לאבד את הפקק הרירי בעת ירידת המים.
 
 

# 4  סימני לידה - רעידות לא רצוניות

גם אם את לא מצוננת/חולה, יתכן שתחווי רעידות או צמרמורות טרום הלידה. דבר דומה עשוי לקרות במהלך הלידה או לאחריה. זה יכול להיות מפחיד אם את לא בטוחה למה זה קורה. זו פשוט הדרך של הגוף שלך להקל על המתח ונמשך בדר"כ רק מספר דקות.
 
תעזרי לעצמך על ידי כך שתעשי משהו מרגיע, כמו נשימות עמוקות, מקלחת חמה או מסאג' טוב. 
עצרי את הנשימה שלך וספרי עד 5 מספר פעמים ברציפות יכול גם לעצור את הצמרמורת.
טריק קטן נוסף הוא לנסות לספור אחורה בשלשות מ- 20, ז"א: 20, 17, 14, 11 וכו'.
 

 # 5 סימני לידה - הקלה במשקל

כאשר התינוק שלך ירד ויתייצב עמוק יותר אל תוך האגן שלך, את עשויה להבחין שאת יכולה לנשום בקלות רבה יותר מאשר קודם לכן.
הסיבה לכך היא שהוקל הלחץ מהסרעפת שלך. אך מנגד, את עלולה להרגיש לחץ רב יותר על שלפוחית השתן שלך, מה שאומר- יותר טיולים לשירותים!
 
האנשים האחרים סביבך עשויים להיות הראשונים להבחין כי התינוק ירד. יתכן שאפילו לא תשימי לב לשינוי במראה הבטן שלך. חלק מהנשים לא חוות "הקלה" וזה בסדר. אם התינוק שלך לא יורד, זה לא אומר שלא תיכנסי ללידה או שהתינוק לא בריא. כמה צירים טובים יעזרו עם זה!
 

 # 6 סימני לידה - שלשול

בימים שלפני הלידה, הייצור של פרוסטגלנדין יגרה את המעיים שלך להיפתח לעיתים תכופות יותר. ככל שהלידה תתקרב, יתכן שתבחיני בשלשולים,  כיוון שהגוף, באופן טבעי, מרוקן את המעיים כדי לפנות מקום לתינוק. נשים רבות חוששות שהן יפתחו את מעיהן במהלך הלידה. בדרך כלל ריקון המעי לפני הכניסה ללידה מונע זאת. לפעמים יש יציאות של צואה במהלך הלידה. חלק מהנשים אפילו לא שמות לב שזה קורה, כי המיילדות מטפלות בכך מהר שכן הן רגילות לזה וזה נורמלי מאד. חרדות בלידה יכולות להאט או לדחות את ההתכווציות, כך שאם את מאד מודאגת מכך, דברי על זה עם המיילדת שלך. מוזמנת לקרוא איך למנוע דליפת צואה בלידה.
 

 # 7 סימני לידה- בריקסטון היקס

התכווצויות מדומות אלו, אשר ייתכן שהרגשת במהלך ההריון יכולות להתרחש בתדירות גבוהה יותר ולהיות אינטנסיביות יותר וכואבות יותר. חלק מהנשים לא מרגישות שום צירים מדומים - בריקסטון היקס במהלך ההריון, אז אל תיבהלי אם לא - זה לא אומר שהלידה שלך רחוקה יותר.  כדי להבדיל בין צירים שמובילים ללידה לבין צירים מדומים קראי שוב סעיף 2.. אם אלו צירי לידה ולא ברקסטון היקס, הם יהפכו להיות חזקים יותר, סדירים יותר, קרובים אחד לשני ולא יפסיקו! 
 
שתהיה לך לידה קלה ובריאה.