גברים, אתם בטוחים שאתם יודעים מה לעשות בחדר הלידה?

פעם נשים לא ילדו לצד בני זוגן. אבל היום קשה למצוא גברים שלא ירצו לקחת חלק בלידת הילדים שלהם. למרות זאת, רובם עדיין לא בדיוק בטוחים מה התפקיד שלהם. המיילדת ורד דלאל מסבירה



מאת: ורד דלאל


גברים, אתם בטוחים שאתם יודעים מה לעשות בחדר הלידה?
במשך אלפי שנים נשים ילדו לבד לצד נשים אחרות. גברים המתינו, במקרה הטוב מעבר לפרגוד, ברוב המקרים הם גילו שנולדו להם תינוקת או תינוק רק כשחזרו מהעבודה. עם השנים השתנתה הנורמה והיום קשה למצוא גבר שלא ירצה להיכנס עם בת זוגו לחדר הלידה, אפילו בחברות מסורתיות יותר אפשר לראות את השינוי.
ד"ר מישל אודנט, אבי הלידות הטבעיות האמין ובצדק שבחדר הלידה האישה היולדת צריכה להיות רגועה לגמרי, ללא שום השפעות מלחיצות ובני זוג לחוצים שעלולים לעכב את הלידה, הוא אגב האמין שמקומם של גברים הוא מחוץ לחדר הלידה.היום אנחנו יודעים שאפשר בהחלט להיות מלווה מעצים, לעזור לבת הזוג לעבור את החוויה שתשנה את החיים של שניכם ולחוות בעצמך חוויה מרגשת. 

 

רגע, האם אתה מתאים ללוות?

הקריטריון הראשון לבחירת המלווה הוא מישהו שהיולדת תרגיש איתו בנוח, שידע להעניק מילה טובה, לתמוך ולעודד את היולדת בכל בחירה שלה ולשמש כפה עבורה כשהיא כאובה או כשהיא רוצה משהו מהצוות. המלווה של היולדת צריך להיות מי שהיא מרגישה איתו הכי בנוח וזה לא חייב להיות בן זוגה אלא גם אמא (או אבא), אחות, חברה טובה או דולה.  אז אחרי שהחלטתם, והבנתם את המשמעויות של מלאכת הלווי הגיע הזמן להבין - מה בדיוק אני עושה פה?
 

1. לתת מענה לצרכים

בראש ובראשונה אתה כאן למען היולדת, בת זוגך. בחדר הלידה ובכל ההיערכות לחדר הלידה אתה פה כדי לעזור לה. בין אם זה בתרגול תנועות שמקלות על כאבי הצירים ובין אם זה בלתת לה שקט ולהניח לה כשהיא מבקשת. חשוב לגלות גמישות. היולדת נמצאת ממש עכשיו בסערת רגשות, עייפות ושינויים הורמונליים. יכול מאוד להיות שלפעמים תרגיש כמו שק החבטות של היולדת, זה לא הזמן להיעלב.
 

2. לעבוד בשיתוף עם הצוות הרפואי

הצוות הרפואי עסוק מאוד, לא תמיד תקבלו מענה מיידי לכל צורך ולעיתים בהחלט יש להקשיב ללב ולמה שאתם מרגישים שנכון לעשות. אבל יחד עם זאת, חשוב להבין שהצוות כאן כדי לעזור לכם להביא את ילדיכם לעולם באופן הבטוח ביותר. חשדנות ותחושה שרק אתם יודעים ומבינים מה פרוטוקול הטיפול הנכון מכניסה לחדר הלידה מתח ומקשה על בת זוגכם לסמוך על המיילדת. כדאי לשתף פעולה עם הצוות ולצד זה לשקף לצוות את הרצונות שלכם והדברים החשובים לכם כבר בשלב ההגעה לחדר לידה.
 

3. להכיל את הכאב ולא להזדהות איתו

נשים שונות מגיבות בצורות שונות שעשויות להיות מאוד לא אופייניות לאופי שלהן. חלק יביעו זאת בקול, חלק יתכנסו בעצמן ולא יוכלו לתקשר. נשים בצירים משמיעות קולות, נושפות ונושמות, נעות בצורה הנוחה להן ובאופן כללי יראו לכם לא איתנו וזה טוב . אבל, וזה חשוב, אל תזדהו איתן. מה ההבדל בין הכלה להזדהות? כשאתם מזדהים עם הכאב אתם כל כך סובלים שאתם רק רוצים שזה יפסק, רק רוצים שהיא תקבל אפידורל ותהיה בשקט. גם אם לא חלמתם על לידה טבעית נטולת משככי כאבים כל אישה תחווה את כאבי הצירים במהלך הלידה ובזמן הזה, עד לזריקת האפידורל המיוחלת תוכלו להציע לבת הזוג לבצע תרגילים, לשמוע מוסיקה אהובה ופשוט להיות שם בשבילה.
 

4. מתכוננים מראש

יכול להיות שכאשר בת הזוג ביקשה שתלכו לקורס הכנה ללידה גילגלתם עיניים והלכתם רק כדי לסמן וי. אבל למען האמת, קורס ההכנה ללידה חשוב לגברים יותר מלנשים, שגם ככה ירגישו על גופן את התקדמות ההריון ו"נולדות" עם הידע איך ללדת ומה לעשות. בקורס הכנה ללידה תלמדו תנוחות ותרגילים שיעזרו לכם להקל על בת הזוג שלכן, תבינו לקראת מה אתם הולכים ותקבלו כלים ללווי מושלם.
 

5. דאג לעצמך

תהליך הלידה עשוי לקחת שעות ארוכות ואפילו ימים. הגיעו לבית החולים ערוכים. בגדים להחלפה, (מומלץ להביא גם חולצה ארוכה כי בחדר הלידה קר), דאודורנט, מברשת שיניים, מטען לנייד ונשנושים לשעות ארוכות של המתנה. דאגו להצטייד מראש בכל מה שאתם חושבים שתצטרכו כדי שלא תיאלצו לצאת מחדר הלידה לזמן רב, שבו אתם עלולים אפילו לפספס את הלידה. 
 
כל זאת תוכלו ללמוד ולהפנים בקורס ההכנה ללידה הדיגיטלי של ורד דלאל כדי שכל אישה תזכה לחוות חוויה לידה טובה. לפרטים: 

http://course.veredmeyaledet.co.il/