כיצד תתאימי את תוכנית הלידה שלך לתקופת הקורונה?

כאשר בתי חולים מיישמים מדיניות חדשה המסייעת לצמצם את התפשטות נגיף הקורונה, הלידה עשויה להיראות מעט שונה בימינו. כך ניתן לתכנן אותה מראש.



כיצד תתאימי את תוכנית הלידה שלך לתקופת הקורונה?
לידה בעידן מגיפת נגיף הקורונה, דורשת עבודה נוספת בכל הנוגע לתכנון תוכנית הלידה שלך. בתי חולים רבים ומרכזי לידה שינו את ההנחיות שלהם בניסיון להפחית את הסיכון להידבקות בנגיף. כדאי לברר ולדעת מה הם בדיוק כללים אלה לפני הלידה. ידיעת הכללים תעזור לך מאוד להגדיר ציפיות, לשנות את תוכנית הלידה שלך במידת הצורך ולהקל על עצמך בתקופה המורכבת הזאת.
 
כולנו יודעים שתוכניות לידה כפופות לשינויים, גם כשאין מגיפה - הרי אף אחד לא יכול לשלוט על הלידה, ולעתים את צריכה להתאים את התוכניות שלך כך שיתאימו למציאות שאת מתמודדת איתה. 
 
הנה כמה מהשיקולים איתם את מתמודדת במהלך תכנון הלידה שלך הם:
כל הדברים הללו עדיין חשובים למרות אמצעי הזהירות של הקורונה שעשויים לנקוט הרופא שלך ו / או בית החולים. הרופא והמיילדות שם בשבילך וינסו לכבד את תוכנית הלידה שלך ככל האפשר.
חשיבה על דברים אלה לפני תאריך היעד שלך יעזרו לך לענות על שתי השאלות שווירוס הקורונה העלה: מי יהיה איתך במהלך הלידה ואיפה תבחרי ללדת?
 

ההחלטה היכן ללדת

הרבה אמהות לעתיד תוהות, האם זה בטוח ללדת בבית חולים עכשיו? בעוד שלכל אישה יש זכות לבחור היכן ללדת, המכללה האמריקנית לרופאים נשים ורופאי נשים (ACOG) אומרת שהמקומות הבטוחים ביותר ללדת הם עדיין בית חולים.
בתי החולים נוקטים באמצעי זהירות בכדי להקל על התפשטות הקורונה ולהפוך את המצב לבטוח עבור אמהות, כולל בדיקת אנשים לאיתור סימפטומים של קורונה בכניסה לבית החולים (סביר להניח שהם ימדדו לך חום ויתחקרו אותך לגבי איך את מרגישה ועם מי היית בקשר לאחרונה), הגבלת מספר המבקרים המותרים לך, עטיית מסיכה כירוגית על ידי הצוות המטפל והרופאים, בידוד חולים עם סימפטומים וקיצור זמן שהות בבית החולים. 
 
יש חדרי לידה שמאפשרים ליולדת להיות ללא מסיכה, זה מאוד תלוי במיילדת. ההנחיה הינה שכל מי שנוכח בבית החולים מחוייב במסיכה. בנוסף, יש חדרי לידה שמקפידים שהיולדת תהיה עם מסיכה גם בזמן הלחיצות.
התקשרי לבית החולים שלך כדי לברר כל מה שאת יכולה בנוגע להנחיות שלהם. 
 
דוגמאות לשאלות שתוכלי לשאול:
אם התשובות לשאלות לעיל גורמות לך להרגיש ממש לא בנוח, תוכלי לשקול אפשרויות אחרות מלבד בית חולים, כמו מרכז לידה מורשה או לידת בית עם מיילדת מוסמכת.
 

בחירת בן / בת הזוג שלך ללידה

אחד השיקולים החשובים לתוכנית הלידה שלך, בחרי בתבונה את בן / ת הזוג שלך. בתי חולים ברחבי הארץ נוקטים אמצעי זהירות נוספים כדי להאט את התפשטות נגיף הקורונה, ובעוד המדיניות משתנה בכל בית חולים, רבים מגבילים את מספר האנשים שיכולים להיות איתך במהלך הלידה והלידה עצמה.
 
הרבה אמהות לעתיד בוחרות להיות עם בן / ת הזוג, אך אחרות עשויות לבחור שיהיה בחדר בן משפחה, חבר או דולה שיכולים יותר לעזור ולהדריך אותן בזמן הלידה. יש לציין כי משרד הבריאות רואה במקצוע הדולה כחיוני ולכן ניתן להן להיכנס עימך לחדר הלידה. אם בן / ת הזוג שלך ללידה אינו בקיא בתנוחות לידה, טכניקות נשימה ושיטות ניהול כאב טבעיות, חשוב לתרגל את זה מבעוד מועד.
 
גם אם את מתכנת להישאר עם בן / בת הזוג שלך כבן זוג ללידה, שכירת דולה עדיין עשויה להיות משתלמת - היא יכולה לעזור להכין את שניכם לקראת הלידה, בנוסף תוכלו לעבוד איתה בבית כל עוד אתם יכולים. ברגע שאת מגיעה לבית החולים, את יכולה להשתמש בשיחות וידאו, זום או אפליקציית ועידת אינטרנט אחרת כדי להתחבר לדולה שלך אם היא לא מורשית להיכנס. 

 

כיצד תארזי את תיק הלידה שלך?

כל הפריטים הסטנדרטיים לשהייה בבית החולים עדין רלוונטיים – תצטרכי בגדים, מוצרי טיפוח, בגדי תינוקות וכיסא בטיחות (אם כי אם השהייה שלך עשויה להתקצר, ייתכן שתצטרך פחות דברים) אבל כשאת אורזת, זכרי שכאשר יגיע הזמן לחזור הביתה, את לא רוצה להעביר חיידקים שהדברים שלך אולי קלטו מבית החולים לבית שלך – אז בחרי להביא איתך דברים שלא יהיה לך חשוב לחזור איתם אל ביתך.