מבזק חדשות ההורות - גליון 109

מיץ חמוציות מסייע למניעת דלקת קיבה בקרב ילדים | תינוק בן ארבעה חודשים בלע חמסה וסיכת בטחון | פונדקאות לזוגות ישראליים בארץ ובחו"ל | תביעה כנגד פרסום סמוי בקלטות ילדים | הוקמה מועצה ציבורית ארצית להורים.

בתמונה: גלית גיאת-פרזנטורית רשת ד"ר בייבי.



מבזק חדשות ההורות - גליון 109

מבזק חדשות ההורות לתקופה שבין 13-26/4/08

 

בתמונה: גלית גיאת-פרזנטורית רשת ד"ר בייבי.

 

בריאות

 

מיץ חמוציות מסייע למניעת דלקת קיבה בקרב ילדים (23/4)

מחקר חדש, שנערך במכון לתזונה וטכנולוגיית מזון באוניברסיטת צ'ילה, שבדרום אמריקה, קובע כי שתיית מיץ חמוציות בקרב ילדים, מסייעת במניעת דלקת  בקיבה, הודות לרכיבים הייחודים, המצויים בו, אשר מנטרלים את פעילותם המזיקה של חיידקים בקיבה. במסגרת המחקר, נבדקה לראשונה ההשפעה של צריכה קבועה בילדים של מיץ חמוציות ופרוביוטיקה (חיידקי מעיים ידידותיים) כנגד חיידק מזיק המצוי בקיבה ( הליקובקטר פילורי ).

מדובר בחיידק הנקרא הליקובקטר פילורי (helicobacter pylori) , אשר מצוי בקיבה ורובה של האוכלוסייה נגוע בו,  אולם, בדרך כלל, אינו גורם לבעיה בריאותית כלשהי. יחד עם זאת, בקרב חלק מהאוכלוסייה, נוכחותו של החיידק עלולה לגרום למצב דלקתי, לכיב קיבה (אולקוס) ולכיב בתריסריון. הפגיעה מתרחשת כאשר החיידק פוגע בציפוי המגן הפנימי של הקיבה דבר המאפשר לחומצה לפגוע בדופן. על פי הערכה כ- 10% מהילדים בעולם המערבי נדבקים עד גיל 10 בחיידק, כ- 15% מהילדים המודבקים יפתחו כיב קיבה, השאר עלולים לסבול מכאבי בטן, אך מצב כרוני בילדים עלול להגביר עבורם את הסיכון לחלות בסרטן הקיבה בבגרותם.

לידיעה המלאה לחצו: חמוציות.

 

בטיחות

 

תינוק בן ארבעה חודשים בלע חמסה וסיכת בטחון (15/4)

הורי תינוק בן ארבעה חודשים ממרכז הארץ הבחינו כי סיכת ביטחון עם חמסה אשר הייתה תלויה על מגן הראש במיטתו נעלמה. למרות שהתינוק לא הראה סימני מצוקה חריגים, הבהילו אותו למרכז שניידר לרפואת ילדים. בצילום הרנטגן שבוצע, נראו בבירור שני הגופים הזרים.  באמצעות הליך רפואי מורכב הכולל הגנה על הוושט מפני פגיעה אפשרית של סיכת הביטחון הפתוחה, ד"ר עקיבא הירש, רופא בכיר במכון לגסטרואנטרולוגיה תזונה ומחלות כבד במרכז שניידר, הצליח להוציא בבטחה את החמסה ואת סיכת הביטחון מגוף התינוק. 

לדברי ד"ר עקיבא הירש: "אנו נתקלים בשניידר לעתים קרובות במקרים שונים של בליעת גופים זרים בתינוקות וילדים. תינוקות וילדים שמים בפה כל דבר שבקרבתם ועלולים לבלוע אותם. על כן אנו מבקשים מהורים להקפיד על הרחקת חפצים קטנים מילדיהם".

לידיעה המלאה לחצו: חנק בתינוקות.

 

פוריות

 

פונדקאות לזוגות ישראליים בארץ ובחו"ל (16/4)

תחום הפונדקאות בישראל הולך ומתרחב בשנתיים האחרונות כשעיקר התקשורת בנושא מתבצעת באינטרנט, כך עולה מסקירה שביצעה בנושא הגב' נעמה זוהר מהמרכז ללימודים אקדמיים. (15 מקרים והצעות פונדקאות נבדקו)

 

 הפונדקאות בישראל מתחלקת בבסיס לשתי מסגרות-חוקית הכוללת אבחון פסיכולוגי, עובדת סוציאלית, חוזה משפטי וועדה של משרד הבריאות, הכל בעלות כספית סבירה יחסית שתגיע עד לסכום משוער של כ-42,000$ שווה ערך ל כ-150,000 ₪. המסגרת השנייה שאינה חוקית ומתבצעת בחלקה בחו"ל עשויה להגיע ל 100,000$ ולעיתים יותר אך היא מהירה יחסית וכמעט נטולת בירוקרטיה חוקית כמקובל.

לידיעה המלאה לחצו: פונדקאות.

 

חוק ומשפט

 

תביעה כנגד פרסום סמוי בקלטות ילדים (22/4)

לבית המשפט המחוזי בפתח תקווה, הוגשה בתחילת השבוע שעבר, תביעה ובקשה לאשרה כייצוגית, נגד יצרני מזון גדולים ומפיקי קלטות, בגין הכללת פרסום סמוי של מוצרים בקלטות ילדים. בתביעה, מפרט התובע, אב ל- 3 פעוטות, כי בקלטות המיועדות לילדים מכניסים מסרים פרסומיים בוטים, מבלי שהילדים מודעים לכך.

 

בעקבות כך, הגישה המועצה לבית המשפט המחוזי מחוז מרכז, בקשה להתיר למועצה הישראלית לצרכנות להצטרף כ"ידיד בית המשפט", וכצד להליכים המתנהלים בתיק, על מנת להביא בפני בית המשפט את קולם של הצרכנים.  הבקשה מועברת לאור אופיו הציבורי של נושא התובענה, הידע הנדרש, וההשפעה האפשרית שעשויה להיות להחלטות בהליך זה, על ציבור הצרכנים הנפגע מבלי מודעותו לפגיעה.

לידיעה המלאה לחצו: פרסום בקלטות ילדים.

לסקר mamy בנושא לחצו: תכנים שיווקיים.

 

חברה

 

הוקמה מועצה ציבורית ארצית להורים (24/4)

המועצה להורים הינה גוף התנדבותי ארצי פרי יוזמה של ארגונים וגופים בתחומי החינוך והקהילה, גופים חברתיים, התנדבותיים ואף עסקיים. כולם שותפים לרעיון של קידום שינויים חברתיים וערכיים באמצעות העצמת ההורים ומיצובם במקום משפיע במערכות חינוך וחברה.

מטרותיה המוכרזות וייעודה של המועצה הם – לפעול עם ההורים ולמענם – להכרה בהם, לחיזוקם, ולעיגון מעמדם:
- להעלות את נושא ההורות על סדר היום הציבורי.
- לקדם עיצוב מדיניות לאומית בנושא הורים.
- לפתח מודעות ציבורית לחשיבותם של ההורים ולצורך לחזקם.
- לקדם שותפות של הורים בעשייה החברתית ובקביעת מדיניות.

לידיעה המלאה לחצו: הורות.