הפריטטות הכי ממכרות

כשמדובר על פריטטה, לא רק השם שלה מתגלגל טוב על הלשון, גם הטעם. פריטטות הן "האחיות" המוצלחות של החביתות, מצד אחד מושקעות ומרשימות, מצד שני קלות להכנה, ומכל הצדדים – טעימות ומגוונות. 



הפריטטות הכי ממכרות
הפְריטָּטָה היא שילוב של חביתה ופשטידה, חביתה ספרדית אפויה, ואפשר להוסיף בהכנתה כמעט כל ירק שתרצו. תוכלו להוסיף גבינות, בשר, נקניקים, דגים ובעצם זו דרך מצוינת לעשות שימוש בשאריות ליצירת מנה טעימה וקלה להכנה. 
 
את הפריטטה אפשר לאכול בכל שעות היום, אם אתם אוהבים ביצים בבוקר, זו יכולה להיות ארוחת בוקר עשירה ומהודרת או בארוחות הבאות. אבל ישנם כמה כללים התקפים לגבי כל סוגי הפריטטות:
כלל ראשון - הכנסת הירקות למחבת על פי סדר בזה אחר זה. כיוון שמשתמשים בסוגי ירקות שונים שזמן בישולם אינו זהה, הירק שצריך טיגון ארוך יותר יוכנס ראשון, או שיבושל קודם.
כלל שני- שימוש במחבת בעלת ידית מתכת שניתן להכניסה לתנור. 
 

פריטטה בטטה

להכנת המנה הצבעונית הזו, שהיא ארוחה שלמה בפני עצמה יש להכין בטטה חתוכה לקוביות, ירקות שונים שתרצו לצרף כמו: קישואים, בצל, שום, פלפל אדום או ירוק, עשבי תיבול, ברוקולי, כרובית, גזר ועוד. למי שמעדיף תפוחי אדמה במקום בטטות, ההכנה זהה ורק הירק מוחלף. הפריטטה בטטה כשמה כן היא כוללת בטטה, שכדאי לבשלה מעט במים חמים כדי שתתרכך, כמו גם את הכרובית, הברוקולי והגזר.
 
תחילת העבודה היא בטיגון הבצל בשמן זית במחבת בעלת ידית מתכת, כדי שתוכלו להכניס את המנה לתנור להמשך אפייה. אחרי הבצל הכניסו בזה אחר זה את שאר הירקות לפי סדר זמן הבישול והוסיפו תיבול. זה הזמן להוספת הביצים בכמות שתגיע עד שכבת הירקות העליונה אך לא מעבר לזה. נענעו קלות את המחבת כדי שהביצים ישקעו מטה והמשיכו בטיגון. כשהביצים מעט מתקרשות, הכניסו את המחבת לתנור בחום של 180 מעלות לכמה דקות. כך הביצים נאפות גם מלמעלה. הוציאו בזהירות והארוחה מוכנה. 
 

פריטטת פלפלים ובצל מקפיצה

את המנה הזו אפשר להכין בגרסה חלבית, אך גם אפשר לוותר על השמנת המתוקה וליהנות באותה המידה. הפריטטה הזו מיועדת לאוהבי האוכל החריף, אך כמו תמיד ניתן לוותר על הפלפל החריף ועדיין לקבל מנה צבעונית, מגוונת וטעימה שכוללת: סוגי פלפלים בצבעים שונים, בצל, שום, תפוחי אדמה ופטרוזיליה. מתחילים בטיגון הירקות בחמאה או בשמן זית, כשמתחילים בבצל, ומוסיפים את הפלפלים הצבעוניים. לגרסה החריפה מוסיפים גם פלפל צ'ילי או פלפל ירוק חריף, לא שוכחים את השום, תפוחי האדמה ולבסוף את הפטרוזיליה הקצוצה. אחרי ערבוב ובישול של כמה דקות, זה הזמן להוסיף את הביצים, ואם אתם בוחרים בגרסה החלבית, מערבבים אותן עם שלוש כפות שמנת מתוקה. את התערובת שופכים על הירקות ומשאירים על האש לבישול. לאחר כמה דקות מכניסים את המחבת לתנור חם להמשך אפייה של כחמש דקות בחום בינוני. 
 

פריטטה טבעונית

אם פריטטה היא חביתה אפויה עם ירקות, אתם ודאי שואלים כיצד ניתן לקבל אותה בגרסה הטבעונית. ובכן יש לכך פתרון טעים, קל ומלא בחלבונים מהצומח. אפשר להשתמש בקמח עדשים או בקמח חומוס או בתערובת של קמחים עם קמח תירס, כוסמת, קינואה ועוד. בוחרים את הירקות שתרצו להוסיף ואת עשבי התיבול, ובגרסה הזו יש בצל, פטריות, פלפלים, בצל ירוק, פטרוזיליה, בזיליקום, נענע וכוסברה. אחרי שחותכים את הירקות מעבירים למחבת ומתבלים, מערבבים כוס קמח עדשים עם שתי כפות שמרי בירה, אבקת אפייה וחלב סויה או מים. את הבלילה הזו מוסיפים למחבת ומנענעים כדי שהנוזלים יגיעו לתחתית המחבת. אחרי מספר דקות ניתן להכניס לתנור או להפוך לטיגון הצד השני של הפריטטה במחבת. אפשרות נוספת להכנת הפריטטה הטבעונית היא להכניסה מההתחלה לתנור בחום של 200 מעלות בתוך מחבת עמידה לחום או בסיר יצוק שטוח ונמוך ולאפות כעשרים דקות. אם בחרתם באופן זה, הכניסו את כל הירקות יחד. אך אם אתם מעוניינים להוסיף תפוח אדמה או גזר, כדאי לבשלם מעט קודם כי זמן התרככותם ארוך יותר. אפשר להוסיף גבינה טבעונית, זיתים וכל דבר אחר שאתם אוהבים. כדאי להקפיד על כך שהמאפה לא יהיה גבוה מדי כדי שייאפה היטב גם מבפנים.