קבבוני דגים על מצע מטבל צזיקי - 4 סועדים

קבבוני דגים על מצע מטבל צזיקי - 4 סועדים

מאת: השף אמיר מרקוביץ', שף הבית של דורות


קבבוני דגים על מצע מטבל צזיקי - 4 סועדים

מצרכים להכנת הקבבונים:

500 גרם פילה בורי נקי מעור ועצמות

1 בצל קלוף וחתוך לקוביות קטנות

1 ביצה

1 כף צנוברים

1 כף חמאה מומסת

1 כף פירורי לחם

3 קוביות אורגנו דורות

מלח, פלפל

 

מצרכים להכנת מטבל צזיקי:

כוס יוגורט סמיך

2 מלפפונים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

1 כפית חומץ בן יין לבן

3 קוביות נענע דורות

2 קוביות שמיר דורות

מלח, פלפל

 

אופן הכנת הקבבונים:

  1. מערבבים בקערה את כל המצרכים להכנת הקבבונים ומכניסים למקרר לשעה.
  2. מוציאים את קערת התערובת מהמקרר ויוצרים קבבונים.
  3. מטגנים את הקבבונים במחבת טפלון גדולה עם מעט שמן חמניות משני הצדדים.

 

אופן הכנת הצזיקי:

  1. מערבבים בקערה את כל המצרכים להכנת הצזיקי.
  2. מניחים את הקבבונים על הצזיקי ומגישים.