פיצה ים תיכונית - 4 פיצות אישיות

מתכון להכנת 4 פיצות אישיות

מאת: השף אמיר מרקוביץ', שף הבית של דורות


פיצה ים תיכונית - 4 פיצות אישיות

מצרכים להכנת הבצק:

1 ק"ג קמח

1 כפית שמרים יבשים

1.5 גרם מלח

2 כפות סוכר

2.5 כוסות מים

6 קוביות אורגנו דורות

 

מצרכים להכנת הרוטב:

1 קופסה קטנה של עגבניות מרוסקות

4 קוביות שום דורות

5 קוביות אורגנו דורות

1 כף שמן זית

1 בצל קלוף וחתוך לקוביות

1 כפית סוכר

מלח, פלפל

 

מצרכים להשלמת הפיצה:

500 גרם גבינת מוצרלה

400 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות

1 בצל חתוך לפרוסות

זיתים שחורים

 

אופן הכנת הבצק:

1.מערבבים במיקסר עם מלוש הבצק את השמרים, רבע מכמות הקמח, הסוכר, המים וקוביות האורגנו במשך כ- 3 דקות במהירות איטית.

2. מחכים כ-20 דקות שהשמרים יתססו ומוסיפים את שאר המרכיבים. לשים במיקסר עוד כ-5 דקות במהירות איטית.

3. מניחים את הבצק בצד שיתפח כשעה. לאחר שתפח לשים במיקסר פעם נוספת.

4. מחלקים את הבצק ל-4, משטחים אותו בעזרת מערוך ויוצרים 4 עיגולים של פיצה.

5. מניחים את הבצקים על תבניות אפיה. לאחר שהבצק תפח על המגשים עוד כחצי שעה, שמים עליו את המצרכים לפיצה.

 

אופן הכנת הרוטב:

  1. שופכים לסיר בינוני את שמן הזית ומוסיפים את הבצל.
  2. משקפים את הבצל על אש בינונית תוך כדי ערבוב ומוסיפים את העגבניות המרוסקות, קוביות השום וקוביות האורגנו. מערבבים היטב.
  3. מתבלים במלח, פלפל וסוכר ומניחים לרוטב להתקרר.

 

אופן הכנת הפיצה:

  1. יוצקים רוטב על ארבעת עיגולי הבצק ומפזרים מעל מוצרלה מגורדת.
  2. מניחים מעל את קוביות הפטה, פרוסות הבצל והזיתים השחורים.
  3. מכניסים את הפיצות לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל-20 דקות. מוציאים ומגישים.