עוגיות מלוחות

עוגיות מלוחות
300 גרם קמח רגיל
200 גרם חמאה/ מרגרינה/ מרגרינה בטעם חמאה – רכה מאוד
1 כף מלח...



עוגיות מלוחות
אופן ההכנה:
עוגיות מלוחות
300 גרם קמח רגיל
200 גרם חמאה/ מרגרינה/ מרגרינה בטעם חמאה – רכה מאוד
1 כף מלח
1 ביצה, מופרדת
1 כפית שטוחה שמרים יבשים או כפית שטוחה אבקת אפייה
תוספות מומלצות (לא חובה):
2 כפות גבינה קשה מגוררת
ממרח עגבניות.זיתים
שבבי בצל יבש
לקישוט:
1 כף שומשום/קצח/אורגנו/זעתר

מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים את התבנית או מרפדים בנייר אפייה.
שמים בקערה: קמח, שמרים/אבקת אפיה, מלח, חלמון, חמאה/מרגרינה ותוספת אם רוצים.
מערבבים בידיים רק עד לקבלת בצק חלק.
משטחים את הבצק בצורה שווה בתבנית. את החלבון שנותר טורפים מעט במזלג, רק שיתאוורר קצת, ומורחים על הבצק. מפזרים מעליו תוספות, אם רוצים. חותכים את הבצק לריבועים בגודל הרצוי, בעזרת סכין או גלגלת פיצה.
מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות, עד שמזהיב ויציב. מוציאים, מצננים כמה דקות ומפרידים בין הריבועים. מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.