עוגת שכבות עם ריבת חלב

350 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד
100 גרם חמאה מומסת (אם את רוצה בסיס יציב יותר- להגדיל את כמות החמאה)
2 כפות (20 גרם) סוכר...



עוגת שכבות עם ריבת חלב
אופן ההכנה:
מרכיבים:

לבסיס-
350 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד
100 גרם חמאה מומסת (אם את רוצה בסיס יציב יותר- להגדיל את כמות החמאה)
2 כפות (20 גרם) סוכר
2 כפות קוקוס (20 גרם) טחון או שקדים טחונים

לשכבת הגבינה-
1 מיכל (250 גרם) גבית שמנת
2 מיכלים (500 גרם) גבינה לבנה- 9% שומן
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 מיכל (150 גרם) שמנת חמוצה
2 כפות (30 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
1 כף (15 גרם) קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
5 ביצים מופרדות (חלמון/חלבון)

לקרם-
3 כפות (50 גרם) ריבת חלב
1 מכל (250 גרם) שמנת מתוקה קרה

ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום בינוני- 180 מעלות
2. הכנת שכבת הבסיס: שמים את הביסקוויטים במעבד מזון או בלנדר וטוחנים לאבקה גסה. מעבירים לקערה ומוסיפים את הסוכר, החמאה, הקוקוס או השקדים ומערבבים. משטחים בתחתית התבנית.
3. הכנת הגבינה: מערבבים את הגבינות בקערה גדולה ומוסיפים את השמנת החמוצה, מחצית מכמות הסוכר, אבקת פודינג, הקורנפלור, תמצית הווניל והחלמונים ומערבבים היטב. שמים את החלבונים בקערת המערבל ומקציפים דקה-שתיים, עד שמתחיל להיווצר קצף. מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר ומקציפים עד שהוא נבלע בקצף ונוצר קצף יציב אך רך. מוסיפים את הקצף לגבינה בתנועות קיפול עדינות, עד ליצירת עיסה אחידה ומורחים על שכבת הבסיס. אופים 10 דקות ומנמיכים את חום התנור ל- 160מעלות ואופים עוד כ- 35 דקות. מכבים את התנור, פותחים קצת את הדלת ומניחים לעוגה להצטנן בתוך התנור 15 דקות. לאחר מכן, מוציאים מהתנור ומניחים לה להצטנן לגמרי.
4. שכבת הקרם: שמים ריבת חלב ושמנת מתוקה בקערת מערבל מזון ומקציפים לקצפת יציבה. מורחים על העוגה ומאחסנים במקרר 6 שעות לפחות בכלי סגור על מנת שהעוגה לא תספוג ריחות מהמקרר.