איסור הפיטורים בתקופת טיפולי פוריות

אין לפטר עובדת העוברת טיפולי הפרייה חוץ גופית או עובד/ת העוברים טיפוליפוריות לקראת הילד הראשון או השני, בימי העדרם מהעבודה, או במשך תקופה של 150 ימיםלאחר תום ימי ההיעדרות.

איסור הפיטורים בתקופת טיפולי פוריות

באדיבות ויצו

*  אין לפטר עובדת העוברת טיפולי הפרייה חוץ גופית או עובד/ת העוברים טיפוליפוריות לקראת הילד הראשון או השני, בימי העדרם מהעבודה, או במשך תקופה של 150 ימיםלאחר תום ימי ההיעדרות כאמור, אלא בהיתר שר העבודה והרווחה.
*  על המעסיק המעוניןלפטר עובדת במהלך טיפולים, לפנות לממונה על חוק עבודת נשים מטעם משרד העבודהוהרווחה, בבקשת היתר לפיטורי העובדת.
*  יודגש, כי איסור הפיטורים אינו מותנהבוותק של העובד/ת במקום העבודה.
· 
סייג לאיסור הפיטורים: במידה וחלפו שנתייםמהיום הראשון להיעדרות מהעבודה לשם ביצוע הטיפולים.
*  החוק קובע כי לא יינתןהיתר פיטורים למעביד אם הפיטורין קשורים להיעדרות של העובדת עקב הטיפולים. נטלההוכחה כי הפיטורים אינם קשורים לטיפולים מוטל על המעביד. אולם, רצוי מאוד כיהעובדת תביא לחקירה במשרד העבודה מסמכים וראיות שונים המעידים על הקשר בין הפיטוריםלטיפולים, במידה והיה קשר כזה, וכי תספר על כך בחקירתה.

ההליך במשרד העבודה והרווחה -
*  על משרד העבודה והרווחה לשלוח לעובדת את בקשתהמעביד, ולאחר מכן לזמן לחקירה תחילה את המעביד ואח"כ את העובדת. במידה והעובדת לאקיבלה את בקשת המעביד, זכותה לבקש אותה ממשרד העבודה והרווחה ולקבלה זמן מספק לפניחקירתה, כדי שתוכל לבוא מוכנה.
*  קיים איסור על חקירות טלפוניות בשום מקרה!
*  חקירה תעשה ע"י מפקחת ממשרד העבודה והרווחה בצורה של שאלות ותשובות, ולכןקיימת חשיבות רבה כי המפקחת תרשום את כל דברי העובדת בפרוטוקול.
*  יש לעובדתזכות לדרוש את פרוטוקול חקירת המעביד על מנת שתוכל להגיב בכתב על דבריו, בטרם תתקבלהחלטת משרד העבודה והרווחה.
*   מומלץ להכין תגובה בכתב למשרד העבודה והרווחההמפרטת את ההתייחסות לכל טענות המעביד בבקשתו ובפרוטוקול חקירתו, את גירסת העובדתואת הקשר בין הפיטורים לטיפולים (במידה והיה קשר כזה). יש להגיש את התגובה בדחיפות,ורצוי בעת החקירה של העובדת.
*  כל עוד לא נתקבל היתר לפיטורי העובדת - הפיטוריםבטלים והעובדת זכאית להמשיך לקבל שכר, גם אם המעביד אינו מעוניין בעבודתה בפועל.
*  במידה והמעביד פיטר את העובדת במהלך 150 הימים מתום הטיפול האחרון ולא פנהלמשרד העבודה והרווחה - באפשרות העובדת גם להגיש תלונה למשרד העבודה והרווחה ו/אולפנות לבית הדין לעבודה כנגד המעסיק.
*  במידה וניתן היתר לפיטורי העובדת על ידימשרד העבודה והרווחה, באפשרותה של העובדת גם לדרוש שימוע מהממונה על חוק עבודת נשיםבמשרד העבודה והרווחה, ו/או לפנות לבית הדין לעבודה.
*  עבירה פלילית - מעביד שלאפעל לפי החוק צפוי לקנס ו/או למאסר.