דברים שחשוב לבדוק לפני שנכנסים להריון

באדיבות אתר האינטרנט של "שרותי בריאות כללית" מאת: דר' שמואל גבעון מומחה לרפואת משפחה.

 


דברים שחשוב לבדוק לפני שנכנסים להריון

 

באדיבות אתר האינטרנט של "שרותי בריאות כללית" מאת: דר' שמואל גבעון מומחה לרפואת משפחה.

 

המרכז האמריקני למניעת מחלות, בשיתוף פעולה עם יותר מ - 35 גופים ממלכתיים, ציבוריים ופרטיים ברחבי ארצות פרסם בימים אלה המלצות לאומיות שמיועדות לעודד נשים לנקוט צעדים לשמירה על בריאותן לפני כניסה להיריון. ההמלצות לטיפול טרום הריוני פורסמו בדיווח השבועי של תחלואה ותמותה.

 

``שנות הפריון הן זמן מלהיב בחיי האישה ויש מספר צעדים שהנשים יכולות לנקוט, כדי לתרום לבריאותן ולבריאות ילדיהם העתידיים``, אומרת ד``ר גו`לי גרברדינג, מנהלת המכון הלאומי למניעת מחלות. ``למשל, אפילו לפני ההריון, נשים בגיל הפוריות צריכות להתייעץ עם הרופא שלהן לגבי איזון מחלות קיימות, כמו סוכרת, יתר לחץ דם והפרעות אכילה. הן צריכות לקחת 400 מק``ג של חומצה פולית כדי למנוע מומים בתעלת השדרה של העוברים וצריכות להימנע מעישון או שתיית אלכוהול``.

 

ההמלצות על הבריאות הטרום הריונית והשמירה על הבריאות מזהות יותר מתריסר גורמי סיכון ומצבים שמצריכים התערבות לפני ההתעברות כדי שיהיו יעילים. בקרב המדינות המפותחות, ארצות הברית נמצאת רק במקום ה 26 מבחינת תמותת תינוקות. אם ההמלצות יופעלו, הן עשויות לשפר את הבריאות הן של התינוקות והן של האימהות.

``הבריאות הטרום הריונית חשובה לכל אישה שיכולה להתעבר ויש צורך להתאים אותה לכל אישה``, אמר ד``ר ג`וזה קורדרו, מנהל המרכז הלאומי למומי לידה והפרעות התפתחות במרכז הלאומי למניעת מחלות. ``כל הזוגות, בין אם הם מתכננים הריון ובין אם לא, צריכים לתכנן את חיי הפוריות שלהם, שכוללים הגדרה של מטרות אישיות לגבי הבאה או הימנעות מהבאת ילדים לעולם. זה כולל גם זוגות שמתקשים להיכנס להריון; אלה צריכים להתייעץ על האפשרויות העומדות בפניהם עם הרופאים שלהם``.

 

המרכז לבקרת מחלות מציע להתמקד בשמונה נושאים:

1. חומצה פולית למניעת מומים בתעלת השדרה.

2. זיהוי וטיפול בבעיות בריאות קיימות.

3. בקרת תרופות שעלולות להשפיע על העובר או האם.

4. בקרת ההיסטוריה של ההריונות הקודמים של האישה.

5. הפסקת עישון להפחתת הסיכון ללדת תינוקות במשקל נמוך.

6. הפסקת שתיית אלכוהול למניעת לידת תינוקות עם תסמונת העובר האלכוהולי.

7. ייעוץ לתכנון משפחתי למניעת לידה של תינוקות לא רצויים.

8. ייעוץ לקידום התנהגויות בריאותיות כמו שמירה על משקל מיטבי, תזונה נכונה, פעילות גופנית והיגיינה של הפה והשיניים.

ההמלצות האלה יקנו גם לרופאים ולעובדי בריאות אחרים את המידע, ההדגשים והכלים לפעול על בסיס עובדות מדעיות שקיימות לגבי איך ומתי להתערב בתקופה טרם ההתעברות.

``אני קורא לכל הנשים ששוקלות כניסה להריון לשוחח עם הרופאים שלהם על תרופות, כולל תרופות שנקנות ללא מרשם. הן צריכות גם להימנע מחשיפה לחומרים רעילים או כאלה שעלולים להעביר זיהומים, כמו חומרי חיטוי או צואת חתולים, הן בעבודה והן בבית``, הוסיף ד``ר קורדרו.

ההמלצות הן תוצאות של מאמצים משולבים, שנמשכו שנתיים, עם מספר קבוצות שותפות, כולל איגוד המיילדים האמריקנים, מצעד הפרוטות האמריקאי של הקרן למומי ליסה ואיגוד התוכניות לבריאות הילד והאם.

ניתן למצוא את ההמלצות במלואן באתר  www.cdc.gov/mmwr .

המלצות נוספות ניתן למצוא באתר של המרכז הלאומי לבקרת מחלות www.cdc.gov/ncbddd