הכיני גופך להריון – על ויטמינים כבר שמעת?

אז על מנת למנוע ממך את הלחץ ההולך וגובר של מיני חברות וחברות ויטמינים מצ"ב סקירה אמיתית ולא מתייפיפת בנושא, את כלל הסקירה ניתן לסכם במשפט אחד – ויטמינים זה  טוב! גם להריון! כמו כל דבר בחיים- בואו לא נסחף!".



מאת: ריקי לוי דינר, מאמנת אישית וזוגית מנחת סדנאות לאחר לידה


הכיני גופך להריון – על ויטמינים כבר שמעת?

כשניסיתי להכנס להריון של הראשון שלי ניסתה במקביל חברתי התזונאית להיכנס להריון עם הראשון שלה. לשמחת החברות המשותפות היה גבול – הגבול שלי. משך כל החודש לקראתו ובמהלכו קיבלתי הרצאה שלמה על הויטמינים שעלי לקחת על מנת  להכין את גופי להריון, לתחזק את גופי לקראת ההריון, להכין אותו לשמור על ההריון וכו' וכו' וכו'...

הלחץ היה כה גדול, היות ולא מדובר בסתם חברה טובה העוברת אותו תהליך עימי אלא בחברה שהיא גם תזונאית – היא אמורה להבין בעניינים האלה!

אז על מנת למנוע ממך את הלחץ ההולך וגובר של מיני חברות וחברות ויטמינים מצ"ב סקירה אמיתית ולא מתייפיפת בנושא, את כלל הסקירה ניתן לסכם במשפט אחד – ויטמינים זה  טוב! גם להריון! כמו כל דבר בחיים- בואו לא נסחף!".

וכמו שאמרה לי חברה אחרת בנושא אחר – כמו בימי הולדת לילדים "אל תסחפי עם הבלונים עוד יחשבו שאת חוגגת לעצמך!".

 

ויטמינים ומכון וייצמן

מכון וייצמן מכיר בחשיבותם של הויטמינים בחיינו ולכן ממשיך חדשות לבקרים לחקור אותם – יתרונות אל מול חסרונות. לאחרונה פירסם מכון וייצמן מחקר בו הוא מעיד על השפעותיהם הטובות של הויטמינים לצד המזיקות שאינן נחשפות דיין לציבור וזאת בכל הנוגע לשימוש בויטימנים בגיל הפוריות וניסיונות הכניסה להריון.

אחת הבעיות של הויטמינים, טוענת אחת מהחוקרות, אינה קשורה להשפעותיהם הרפואיות אלא לאופן לקיחתם. ויטמינים היום אינן מצריכים מרשם רופא ולכן יכולים להילקח ללא פיקוח וללא הבנה ממשית של הפציינט באשר לסוג הויטמינים אותו הוא לוקח, למצבו הבריאותי וכיו"ב. התוצאה ברורה- ייתכן מצב בו לקוח שרוכש ויטמינים לפי פרסומת זו או אחרת למעשה יוצר תנגודת בגוף שעלולה גם אם לא להחמיר את מצבו הנקודתי להרע לו בנקודות אחרות. בכל דבר, מציינת החוקרת, יש לחקור יותר לעומק ואם צריך להיוועץ ברופא.

 

ויטמינים והקשר להריון

התנאי ההכרחי לכניסה להריון הינו ביוץ – זאת יודעים כולם. ביוץ מתפקד למעשה, לדבריה של החוקרת, כתהליך דלקתי המופרש בגוף שבסיומו משתחרר הזקיק. תפקידם הראשי של ויטמינים ככלל הינו למנוע דלקתיות בגוף, וזאת בזכות פעולתם נוגדת החימצון – אנטי אוקסידנטים.

כך שלקיחת ויטמינים מרובים בעת הביוץ ולקראת הכניסה להריון עלולה למעשה לפגוע בתהליך הביוץ הטבעי, היות והוא יימנע על ידי הפעילות נוגדת החימצון של הויטמינים. 

השערה זו נבדקה מחקרית על ידי הזרקה של ויטמינים לקבוצת עכברות בעוד שלקבוצת עכברות אחרת לא הוזרקו הויטמינים. המחקר הראה כי קבוצת העכברות לה לא הוזרקו הויטמינים בייצה באופן משמעותי יותר מקבוצת העכברות לה הוזרקו הויטמינים.

כמובן שהמחקר נעשה כעת רק על עכברים והשלכתו על עולם הפריון אצל נשים הינו בגדר השערה, עם זאת מחקרים רבים כבר נגזרו מתוך מחקר על בעלי חיים וזאת ללא התנסות ממשית בבני אדם.

בנוסף, במחקר זה הוטמינים הוזרקו ישירות לשחלות העכברות בעוד וויטמינים נלקחים בדר"כ בבליעה ועוברים את מערכת העיכול. יתכן ומערכת העיכול מנטרלת חלק מההשפעות הלא רצוניות של הויטמינים.

כך או כך את מרבית החיזוקים הרפואיים להם הגוף זקוק ניתן אף להשיג בעזרים טבעיים של פירות וירקות, מה שמכונה ויטמינים מן הטבע.

אם בכל אופן החלטת להיעזר בויטמינים לחיזוק הגוף, השתדלי שלא להפריז ואם יש חשש או את רוצה להרגיש יותר בטוחה במה שאת עושה- היוועצי ברופא.

 

שיהיה ירוק ובהצלחה.