מחקר חדש: נגישות וסבסוד טיפולי פוריות בישראל מעודד

בישראל 4% מהתינוקות נולדים כתוצאה מהפריה חוץ גופית לעומת 1% בלבד בארה"ב... למה זה קורה?



מחקר חדש: נגישות וסבסוד טיפולי פוריות בישראל מעודד
מחקר חדש בדק את ההשפעות של הנגישות וסבסוד טיפולי פוריות בישראל. מהמחקר עולה שהחקיקה שהפכה את ההפריה החוץ גופית לנגישה כמעט לכל האזרחים יצרה סביבה שמאפשרת לעבור בקלות טיפולי פוריות, השקיטה את הלחץ מצד "השעון הביולוגי" ומעודדת נשים להעדיף בשנות העשרים והשלושים את קידום הלימודים והקריירה. זאת בשונה ממקומות אחרים בעולם שבהם טיפולי הפוריות פחות נגישים.
 
לדברי ד"ר איליה בר, יו"ר המרכז הרפואי לפוריות, הביטחון של הזוגות הצעירים ביכולתם להביא ילד בעתיד הוא ביטחון מזויף. שנשען בין היתר על פרסומים בתקשורת של הצלחות של נשים בשנות הארבעים והחמישים להרות. בתחום הפוריות בגיל המבוגר חלה אמנם התקדמות אדירה, אבל מטבע הדברים אנו שומעים על ההצלחות ופחות על מי שנאלצו לוותר על חלומם.
 
המחקר מאמת את התחושה שבישראל מבצעים יותר טיפולי פוריות. 4% מכל התינוקות נולדים כתוצאה מטיפולי פוריות, בהשוואה לארה"ב שבה 1% מהלידות הן כתוצאה מהפריה. אי אפשר להעריך מכך את יעילות הטיפולים הנגישים, כי לסטטיסטיקה הזו לא מתווספים נתונים על טיפולי פוריות כמו תרומת ביצית, שמבוצעים במדינות שונות באירופה והנתונים עליהם לא מרוכזים בשום מקום.
 
אחת הדרכים בהן נשים בעולם המערבי מבקשות לשמר את פוריותן היא הקפאת ביצית, לעיתים בעידוד של מקום עבודתן. לדברי ד"ר איליה בר, גם בהקפאת ביצית הביטחון הוא מזויף כיוון שכושר הפוריות של האשה אינו תלוי רק בביציות אלא במערכת הרביה כולה שנשחקת עם השנים. ההמלצה לזוגות שמבקשים לתכנן את חיים והבאת ילדים לעולם לערוך כבר בגיל צעיר בדיקה גנטית מקיפה שיכולה לתת להם הערכה של כושר הפוריות שלהם ולאפשר להם לתכנן נכון את הרחבת משפחתם.