הודו בסוליקה - מתכון מצולם

המועצה לענף הלול וארגון מגדלי העופות יוצאים בשיתוף פעולה עם השף אבי ביטון במסגרתו יוצעו מגוון מנות הודו במעדניית 'סוליקה' ביניהן:
שווארמה הודו ביתית, מרק כדורי הודו אסייתי, אושפלאו ועוד


הודו בסוליקה - מתכון מצולם
כשהילדים היו תינוקות ורק החלו להיחשף למזונות מוצקים התחלתי לשלב להם הודו. כי הוא עשיר בברזל והערכים התזונתיים שלו גבוהים יותר.מאז שגדלו זנחתי את ההודו לטובת העוף, אבל לאחרונה נזכרתי שההודו עשיר יותר בברזל ובריא יותר מעוף ובעיקר בהמלצת דיאטניות ונטורופטיות התחלתי להכניס אותו למטבח שלי. 
בשבוע שעבר ביקרתי במעדניית סוליקה של השף אבי ביטון וטעמתי תבשילים שהכין מהודו - מטעמים ממש. אבי ביטון והמועצה לענף הלול וארגון מגדלי העופות יוצאים בשיתוף פעולה במסגרתו יוצעו מגוון מנות הודו מיוחדות למכירה במעדניית 'סוליקה' שבבעלותו במהלך חודש נובמבר. בין המנות  שיוצעו במקום: שווארמה הודו ביתית, אורז בדואי עם נתחי בשר הודו , אושפלאו, חזה הודו מצופה ועוד.
טעמתי הכל...ממש ללקק את האצבעות.
 
אבי ביטון: "מנות ההודו כובשות את המטבח הביתי, בתור אבא לשני ילדים בשר ההודו הוא חלק בלתי נפרד ממנות הבשר שאני מבשל לילדי. ניתן להכין עם בשר ההודו על כל חלקיו מגוון מתכונים מגוונים וטעימים כמו סלט אסייתי קר עם נתחי הודו, גלילות חזה הודו ממולא, שווארמה הודו ביתית, כבדי הודו  בתיבול מיוחד של קונפי שום ועוד". 
 
מולי לויט, מנכ"ל מועצת הלול: "אנו מברכים על שיתוף הפעולה עם השף אבי ביטון , המועצה לענף הלול  ממשיכה לקדם  ולהוביל את צריכת בשר הודו הביתית, אנו ממשיכים לשים לנו למטרה להגביר את הצריכה הביתית תוך שאנו נותנים מענה  למגוון נושאים: הקולינרי, הבריאותי והכלכלי, שכן מחירו של ההודו נמוך ממחיר הבשרים האדומים ונוח לכל משק בית. כך שאם מוסיפים לזה את מגוון השימושים והטעמים הקולינריים שמאפשר השימוש בבשר ההודו ואת הערכים  הבריאותיים  - אנחנו יוצרים משוואה מנצחת עבור משק הבית הישראלי."
 

הערכים התזונתיים של ההודו

בשר הודו הוא בשר רזה יותר. אחוזי השומן בתרנגול הודו עומדים בממוצע על בין 3-5 אחוזים, ובבקר  5-30 אחוזים, תלוי כמובן בנתח.  בנוסף בדומה לסוגי בשר אחרים הודו מכיל חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה מאוד. כלומר הוא מכיל את כל חומצות האמינו להן גוף האדם זקוק לבניה ולתחזוקה. בשר הודו מספק גם צריכה גבוה של ויטמינים ומינרלים. 100 ג' בשר הודו מכילים:
כמחצית התצרוכת היומית המומלצת של וויטמין B12  (כ-0.3-1.6 מיקרוגרם כאשר ההמלצות לצריכה יומית למבוגרים 2.4-2.6 מיקרוגרם) הנחוץ ליצירת הדם, לתפקוד תקין של מערכת העצבים, לבנייה תקינה של העצם ומניע אוסטאופורוזיס. 
 
*חשוב לציין שהערכים התזונתיים של מזונות, מהחי ומהצומח, אינם אבסולוטיים אלא תלויים בגורמים רבים, כולל גיאוגרפיים. הנתונים נלקחו מטבלאות מזון אמריקאיות, שהן מפורטות ומבוססות.
 
 
 

מרכיבים:

 
 

פסטרמה הודו ביתית עם קינואה ועדשים אורגנית

אופן ההכנה:

יש להשרות את החזה הודו במשרה שנוצר למשך לילה שלם.
ההודו סופג את הטעמים.
 
מניחים את ההודו בתבנית פיירקס או אחרת
מורחים על חלקו העליון חרדל ד'יז'ון - אני השתמשתי בחרדל דיז'ון גרגרים אבל אפשר כל חרדל אחר שאתם אוהבים.
ניתן לפזר מעל סוכר חום שיהיה מתוק יותר (אני לא מפזרת)
 
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 45 דקות.
 
 
ניתן לאכול פרוסות עבות לארוחת צהריים חמה עם תוספת של ירק ופחממה
או לחכות שיתקרר ולפרוס לפרוסות דקות דקות להכנת כריכים
 

מתכון נוסף שאני מאוד אוהבת של הגר שפר מתוך האפליקציה clean eating

מרכיבים:

 

אופן ההכנה:

 

 
 
מוזמנים להתרשם בסרטון: