בטוח במטבח

המטבח הוא האזור בו מתרחשת הפעילות הרבה ביותר בבית. החל מהכנת סוגי מאכלים ומאפים, דרך הסבה משותפת לשולחן האוכל וההנאה מעצם הישיבה בצוותא בארוחות המשותפות. אולם, המטבח עלול להוות גם את המקום המסוכן ביותר בבית, בעיקר לילדים קטנים, סקרנים, האוהבים לחקור את סביבתם.

בטוח במטבח המטבח הוא האזור בו מתרחשת הפעילות הרבה ביותר בבית. החל מהכנת סוגי מאכלים ומאפים, דרך הסבה משותפת לשולחן האוכל וההנאה מעצם הישיבה בצוותא בארוחות המשותפות. אולם, המטבח עלול להוות גם את המקום המסוכן ביותר בבית, בעיקר לילדים קטנים, סקרנים, האוהבים לחקור את סביבתם.

הסכנות העיקריות הן: כוויה, חנק והרעלה.
על מנת לצמצם את הסיכון להיפגעות, ממליץ ארגון 'בטרם' למלא אחר ההמלצות שלהלן:

· אחסנו תרופות, חומרי ניקוי וחומרי הדברה במקום גבוה או נעול, הרחק מטווח השגתו של ילד.
· קצרו את חוט החשמל של הקומקום החשמלי (אפשר בעזרת גומייה) והרחיקו אותו מקצה השיש, כדי למנוע אפשרות שהילד ימשוך את הקומקום על עצמו ויכווה.
· אחסנו גפרורים וחפצים חדים במקום גבוה או נעול.

התנהגויות שאין לסטות מהן:
· אין להגיש לילדים מתחת לגיל חמש פיצוחים, פופקורן וסוכריות קשות. נקניקיות יש לחתוך לאורכן (לא טבעות) וענבים יש לחצות.
· אין להשאיר כלים חמים, סירים עם אוכל, או נוזלים חמים על הרצפה, בקצה השולחן או בטווח השגתו של הילד.
· בזמן הבישול, רצוי להשתמש בלהבות האחוריות של הכיריים. יש להקפיד תמיד שידיות הסיר והמחבת ייפנו פנימה.
· אין להחזיק משקה חם, תבשיל או סיגריה, בזמן שמחזיקים ילד על הידיים. תנועה קטנה של הילד או של המבוגר עלולה לגרום לכוויות.