ברית/ה

ברית/ה ההתרגשות בעיצומה התינוק הקטנטן רק הגיח לאויר העולם ואם זה בן כבר צריך לחשוב על הברית. אין הרבה זמן להתכונן.
את הברית ניתן לפצל לטקס המילה שנערך לאחר 8 ימים ולמסיבה שיכולה להדחות קצת עד שהאם תתאושש. או לקיים את הטקס והמסיבה ביום אחד.
את הבריתה ניתן לקיים לאחר שתתאוששו כולכם מהלידה ותתרגלו לחיים החדשים.
מנהג הברית
ברית מילה היא מצווה שהקב"ה נתן מתנה לאברהם אבינו. בשנת 99 לחייו אמר הקב"ה לאברהם "המול לכם כל זכר ונמלתם את בשר ערלתכם, והיה לאות ברית ביני ובניכם." הקב"ה ציוה את אברהם למול את כל בני ביתו וכל ילד שייוולד ימול ביום השמיני.

הברית מתבצעת ביום השמיני לחיי התינוק , כשמניין הימים כולל את יום הלידה. הברית מתבצעת רק בתנאי שהתינוק כשיר לברית מבחינה רפואית (תינוק בריא, במשקל של מינימום 2500 גרם, צהבת מתחת ל 13 בילירובין) והלכתית.
בברית המילה מסירים חלק מן העורלה המכסה את קצה הפין ביילודים זכרים. פעולה זו גורמת לחשיפתם של קצה הפין ופתח השופכה. לאחר הברית כורך המוהל תחבושת על הפין, אשר נופלת בימים שלאחר מכן (פרט לברית שמבוצעת על ידי רופא תחת הרדמה מקומית). חשוב מאוד לשמור על ניקיונו של המקום בעזרת שטיפות מרובות במים (בהתאם להוראת המוהל) במשך כשבוע עד עשרה ימים, ולשים לב גם לתגובות חריגות של הילד. קצה הפין יכול להיראות אדום במשך כמה ימים ויכולה להופיע הפרשה צהובה. תופעות אלו חולפות בהדרגה בתוך כשבוע. לאחר שהפין החלים, אין צורך בדרך כלל בטיפול מיוחד. אם נשארת אדמומיות, מופיעה נפיחות או פצעים מוגלתיים - יש לפנות מיד לרופא כדי שיבדוק האם התפתח זיהום.

את הברית מומלץ שיבצע מוהל רבני - מוהל המוסמך לעסוק במילה מטעם הרבנות הראשית בישראל או רופא מוהל - רופא בעל הכשרה בתחום האורולוגיה הכירורגית. רופאים מוהלים אינם חייבים בהסמכת הרבנות הראשית לישראל כדי לעסוק במילה.
הרופא מרדים את האזור על ידי הזרקה תת עורית באמצעות מחט דקיקה. במקרה זה התינוק לא סובל ולא בוכה בזמן החיתוך.